Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
phoenix9040 - специалист
Принципно имам идеи за механизми и начин как да я направя, но не мога да намеря механизъм за затварянето и и заключването и.
Може да дадете предложения и за готови но да са на по разумни цени, че намерих само от 400 лв нагоре.
bisplus - специалист
За каква врата става въпрос?
phoenix9040 - специалист
ЗА интериорна на стая,която да се скрива в гипсокартона ,еднокрилна, ще трябва да се отваря на дясно.
romanpm - майстор
Еднокрилна алуминиева с ролки и водачи горе и долу до края в гипс-картона а ключалки има стандартни , такива съм монтирал когато работех навън ... :)
phoenix9040 - специалист
А от къде мога да нямеря такава врата.
phoenix9040 - специалист
Проблема който не мога да реша е какъв механизъм да сложа за да може да се заключва когато трябва.Искам да има и дръжка ,а не само с ключ да се еотваря.Ако някой е виждал такъв механизъм да казва ,аз лично си го представям с дръжка топче което се върти и отваря и затваря език ,който съответно може да се заключва.
romanpm - майстор
phoenix9040 написа:
Проблема който не мога да реша е какъв механизъм да сложа за да може да се заключва когато трябва.Искам да има и дръжка ,а не само с ключ да се еотваря.Ако някой е виждал такъв механизъм да казва ,аз лично си го представям с дръжка топче което се върти и отваря и затваря език ,който съответно може да се заключва.
Какво има в момента по работилниците не знам не съм в бранша това което помня е че в профила долу се скриват прости двойка ролки за които е изрязано место и се търкалят по широк и нисък профил който е нивелиран и закрепен за пода , а ключалката е подобна на тези които се вграждат в плъзгащите се прозозорци с отворено затворено нагоре надолу вдълбани в профила с тая разлика че има и секрет за ключ , от вратата се вижда при прибиране само вертикала и има четки за уплътнение :)
karamundi - специалист
готовите врати си имат система за заключване КЛИКЛОК потърси повече
tyo - специалист
Преди 10-тина години някъде в жк. Изток /не помня точно къде :? / си купих механизъм на испанската фирма KLEIN.
Вратата закрепена на него тежи ~40кг. и въпреки, че мина толкова време си работи перфектно.

п.п. ако някой знае дали същата испанската фирма, към днешна дата предлага в БГ изделията си, да сподели :)
Благодаря предварително!

Тема "ДАйте идея да си направя плъзгаща врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: