Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,
Имам желанието да си направя лост за набирания в домашни условия. Готовите такива, които се предлагат ми изглеждат ненадеждни, а попаднах в интернет на този на снимката и ми е интересно къде/как могат да ми го направят и евентуално колко парички ще струва:)

Поздрави

Прикачен файл

11955_797.JPG
Лост
11955_797.JPG (61.27 KиБ) Видяна 7527 пъти
vailoelle - специалист
Предполагам си видял това http://www.filefront.com/15309283/Nabirane.rar/ ако не свали го.Има идеи за лост може и друга идея да си харешеш.За твоя лост мисля , че повече от 10лв. не би трябвали да струва /материалите /

Само да добавя внимавай да с "здрави" дюбелите и стената където ще ги слагаш

По-стабилния вариант и по-красив за в къщи е този.Лоста е подвижен може да се махне и остава само гнездата.Успех

Прикачен файл

Turnik3.JPG
Turnik3.JPG (9.73 KиБ) Видяна 7466 пъти
Здравей!:)
Не съм видял въпросното архивче, сега ще го разгледам:)
Проблемът с лостът , който ти си ми предложил е , че няма къде да го поставя..:)

Имаш ли идея къде могат да ми направят лоста от моята снимка или евентуално някой друг, ако си харесам:)

P.S: Проблемът за захващането и аз си го мислех, тъй като съм в тухлен блок .. но съм и 70 кила .. не съм много тежък и предполагам, че с 5-6 големи дюбела няма да е проблем:)

Поздрави
reevil - специалист
Ще го сложиш над вратата в трегера-той е от стоманобетон ;)
Благодаря и на теб за отговора, проблемът е, че напрактика над вратата е трудно да сложа нещо, тъй като правихме ремонт и преградни стени от гипсокартон .. :S
Според теб, ако е в стената лостът няма ли да издържи ? .. защото другия вариант е, да почна да предразполагам наще да го сложа в хола над вратата :D:D

Поздрави:)
ebahti - майстор
аз питах колко кила си...амааа не знам що "умника" ме изтри. на тухлена стена забрави за такъв лост освен ако не искаш да я сринеш,ако е панел става-ама с поне 4 яки дюбела,ако е тухлена сградата търси къде е шайбата и само там......пп. на щурца над вратата -НЕ става(ако е тухла)
panalov - специалист
Първо да кажа, че този лост трябва да е над врата, защото когато си набираш тялото ти не изправено като бастуна на Слави Трифонов а краката (стъпалата) са по-напред и ще ти опират в стената . :idea:
Това на снимката е сложено на бетон а не на ТУХЛА .

Ако няма в апартамента ти стоманобетонна шайба подобре не се опитвай до го слагаш на стена а на тавана примерно.
Захващаш го с четири анкерни болта и се набирай на воля :wink:
dito - специалист
Напълно съм съгласен, че в щурца няма да стане. Но защо изобщо искаш да хванеш лоста конзолно над вратата? Същият лост може да бъде монтиран да "виси" от тавана на произволно място в стаята - просто си представи, че го завърташ на 90 градуса и дюбелите влизат горе в плочата. Нищо няма да се промени, освен посоката на заваряване на двете железа за самия лост. 2 анкера и ще те издържи дори като станеш 100 кила нацепен :cool:
panalov написа:
Ако няма в апартамента ти стоманобетонна шайба подобре не се опитвай до го слагаш на стена а на тавана примерно.
Захващаш го с четири анкерни болта и се набирай на воля :wink:
Еййй, за малко ме изпревари :lol: :2thumbs:
Идеята за тавана наистина не е толкова лоша:)
Бихте ли ми казали къде могат да ми направят лоста (от София съм) :)

Поздрави:)
Чаро - Акълия
Видях темата и все се каня да снимам моето съоръжение :lol:
Направих го зо около 2 часа с тръби от старо парно и няколко парчета винкел. Като изключим някой малки забележки, лоста се оказа много практичен и удобен. Имам приятел, който тежи 140 кг . Мята се , хвърля се - лоста издържа полевия тест без забележки. :lol:
Монтиран е с анкери към тавана.

Тема "Помощ при изработка на лост за набирания:)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: