Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
king82 - специалист
Попаднах на една обява http://prodavalnik.com/kalpi-za-dekorat ... i-i3309890 ,та ми стана интересно при отрети вече плочки,как се боядисват после? Виждал съм на един строителен обект,как отливаха плочки(имитиращи обли речни камъни) от самоделни направени калъпи от силикон и мрежа за шпакловка. Пълнежа беше бял цимент и мозайка, ама на завършения тротоар бяха боядисани някак си. Та ми е интересно как става това.
ebahti - майстор
Оксидна боя,слага се в разтвора!
fox_vt - майстор
ebahti написа:
Оксидна боя,слага се в разтвора!
Тц така се правят повечето включително и при нас но тези които колегата е показал са очевидно ръчно боядисани после.Виж погледни снимките.
smlxl - специалист
На сайта на фирмата (не на страницата в Продавалник) са дадени оцветителите, с които се работи. Разгледай, а ако трябва и попитай на мейл или телефон. Ако после намериш 5 мин пиши и ние да знаем. Успех!
king82 - специалист
Много интересно клипче. Дали този прах е въпросната Оксидна боя и с какво пръска калъпа преди праха? На пръв поглед изглежда много лесно,ама дали ще е така.
VLADO66 - майстор
Пише на клипа че с вода се пръска.
fox_vt - майстор
Не е боя може и вода да е или някакво масло да не залепва но очевидно както казах ръчно се нанася различна боя предварително за да се получат различни цветове.

Тема "Калъпи за декоративен камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: