Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Колеги интересува ме дали мога да намеря трансформатори и дани да направя радиоточките на 300абоната в едно село
klambrev - специалист
ще имаш голям проглем с държавния регулатор - ставаш пират

ако решиш все пак да го правиш мога да ти предложа решение базирано върхо IP
gorgidanchev - специалист
Знаеш ли какво представлява мрежата...усилватели, трансформатори,напрежения.Фидерна мрежа...Абонатна мрежа. :?
glupak - специалист
Правил съм нещо подобно със звънчеви трансформатори. В "Конрад" има тела за вграждане в гипскартон с 100- волтови трансформатори, но без регулиране. Какво по-точно искаш да направиш? Имаш ли си 100 волтово крайно стъпало? И, както каза колегата, не е никак законно...
krasiorocknroll - специалист
Нужни са ти:Приемник/радио/,усилвател-поне100W с изход 30V,кабелна мрежа и договор със собственика на стълбовете по които евентуално ще /окачиш/ мрежата :) Успех! :)
miroton - майстор
Здравеи,имам два трансформатора 24/36 волта,свалени от такава апаратура.Мощноста е 120-150 вата,могат дасе закачат на усилвател 100-120 вата 4 ома .
gorgidanchev - специалист
Имам такива усилватели...на изхода 100w,240v или 150v.Като волтажа се избира според растоянието и загубите в мрежата.При достигане до квартал ...съответно мрежа с определен брой абонати се поставя понижаващ трансформатор примерно от 250v на 30v.Може от усилвателя да се подаде 30v.Аз лично така узвочавам сграда с 50 абоната но в крайните има голям спад.Та много зависи и от мрежата с какви проводници е.
Значи мисля че е най-културно да стане със 70V/100V, стъпало и съответно трафове за радиоточките. Относно регулацията, слагаш оделни атенюатори. АКо закачиш 5 ватови трансформатори на радиоточките би трябвало да получиш прилично налягане ако приемем че високоговорителите са с достатъчно висока чувствителност (поне 93/94 dB/w/m). Тогава самите атенюатори могат да бъдат изпълнени и само със резистори без трафове за самите тях. Ето и едно линкче със готови продукти свързани със 100 волтовото озвучаване (Public Adress Systems) Цък

Тема "Радиоточки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: