Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
release - специалист
някой може ли да ми каже как мога да си направя машина за циклене на паркет ?

гледах готови машини но са много скъпи по 2-3000лв
jey - напреднал
и аз се сблъсках с този проблем
и си поръчах от вън
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
rendo - специалист
Барабан със стягащи челюсти който е закачен на шаси
На шасито има и мотор който е с издължен вал - от едната срана на вала е завижващата ролка която посредством ремък задвижва барабана.
А от другата е перка играеща ролята на прахосмукачка.
в едната част има колелца а в другата страна е барабана.

Горе долу е това - не съм сигурен ако нямаш условията за направата и дали няма да ти излезне по евино да купиш една втора употреба.

До колкото знам те са към 100 кг + мотора който е поне 200 лв .......

С две думи е това.
Армагедон - специалист
rendo чак пък 100 кг :?: :?: около 30 - 40 кг. release ако успееш с направата ще си поръчам
release - специалист
някой може ли да даде някаква схема или по-точно какви са частите ?
nasco2 - специалист
Един съвет, не си губи времето. Група наши инженери разполагащи с всички ектри от леярна до стругове фрези и т.н. копираха едно към едно немска машинка и не се получи вече 10 г. пробват, докараха някакво задоволително ниво но е далеч от профи машините. Не знам какво ще циклиш толкова че да си трува труда времето и средствата. Цикленето върви 3 до 5лв за м2 Ако имаш много голяма квадратура, най вероятно ще слезнеш в долният ценови клас.

Не искам да ти кажа да се отказваш, просто се опитвам да изкажа мнение, надявайки се да ти е полезно. Все пак ако си решил. Успех.
parketmilanov - специалист
привет, по обявите постоянно се продават не-лоши 2 ра употреба машини/по еФтинките украински , по скъпите немски , има и турски , а може и някоя българка .на фирмата ни родна -цените са около 300 до 1000лв.според вида и състоянието ....
новия12 - специалист
привет и от мен.. преди седмица работих по тая тема... намерих самоделка която уж вършила работа - продавача си я купил за да си изцикли сам къщата - 230 лв искаше ...после като размислих че имам 40 кв за циклене като ми поискаха 6лв-кв. с фугирането - щото беше много стар и захабен и доста фуги и неравности..... и си направих сметката че сам ще си свърша работата и после ще ми остане машината....продавача даже ми прати и снимки на машината... след като преспах няколко дена с тая тема - викнах си човека дето с това си вади хляба и сичко му е ясно - донесе си италианската машина - доста професионална ми се видя и нямаше нищо общо с тая дето исках да купувам и експериментирам... донесе и една по мъничка и за ден и половина изцикли после фугира после пак цикли - и после незнам кво прави щото го оставих сам .. препоръча ми лака с които тои работи щото от него исках само цикленето.. тая сутрин си го лакирах сам първа ръка и утре втора... ефекта направо е поразителен...но ако искаш мога да ти дам тел. на продавача - някъде бургаско беше... мнението и може би на доста от колегите ще е еднакво - всеки да прави това от което разбира...ТО НЕ ЧЕ АЗ НЕ СЪМ ПРАВИЛ И НЕЩА ДЕТО НЕ РАЗБИРАМ АМА ТОВА Е ДРУГА ТЕМА... ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХИ...

Тема "циклене на паркет ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: