Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
geox - напреднал
Привет колеги,

Решил съм лятото да премахна една "лятна кухня", която е залепена за къщата. Общо взето не я използвам, а е и незаконна (строена преди 15тина години). Представлява 3 на 4 метра с плоча. Та се чудя следното - какъв инструмент да си купя за да я "изкъртя" и от къде да почна (как е последователността при такава операция)...

Принципно съм на Вие с ремонти и техника, но тук мисля че с повечко труд и аз мога да се справя...

Благодаря Ви предварително и дано съм уцелил раздела! :-D
Любо - специалист
дай някоя снимка 1 во да помислим
jekasus - майстор
geox написа:
Привет колеги,

Решил съм лятото да премахна една "лятна кухня", която е залепена за къщата. Общо взето не я използвам, а е и незаконна (строена преди 15тина години). Представлява 3 на 4 метра с плоча. Та се чудя следното - какъв инструмент да си купя за да я "изкъртя" и от къде да почна (как е последователността при такава операция)...

Принципно съм на Вие с ремонти и техника, но тук мисля че с повечко труд и аз мога да се справя...

Благодаря Ви предварително и дано съм уцелил раздела! :-D
Хората строят ,ти ще къртиш :lol:
geox - напреднал
Любо написа:
дай някоя снимка 1 во да помислим
Добра идея, но не разполагам в момента....,а и съм за известно време извън града....
Общо взето кухнето не е нищо особено - 3 на 4 м, строено е с тухли единички, има един прозорец малък, не знам дали и колко е копано за основа, но има като 50 см надигнато от нивото на земята, плочата е дебела към една педя и отгоре има заварени тръби и асма...Залепено е за къщата и предлогам, че само плочата е свързана с железа, а може и да не е...За тези години нито се е напукало нещо нито се е наклонило - здраво е! Измазано е и има една чешма (залепена реално на стената на къщата) и е прекаран един контакт и една лапма.... :arrow:
Любо - специалист
що ме отвориш 1 та стена и си направиш едно супер кутче за лятото ракийка диматче сянка знаеш как е
geox - напреднал
Любо написа:
що ме отвориш 1 та стена и си направиш едно супер кутче за лятото ракийка диматче сянка знаеш как е
Тя уж с такава цел е направена тази "пристоика", но до сега само се използва като "склад" с некви натурии...Иначе място имам много, три къщи имам, а обитавам 1-2 стаи общо взето...та не ми трябва повече и викам да посъборя това онова... :?:

p.s. С това мога ли да "съборя" нещо или е слабичко - "Къртач Hitachi, 810W, електронно регулиране на оборотите, антивибрационна система, захват HEXAGON, смазване с грес, мека дръжка, тегло 4.8 кг, произведен в Япония, издръжлив и лесен за употреба"
:barb:
geox - напреднал
Днес питах един маистор - къртене и извозване на матРяла - 600 лв....Определено е по-добре да си купя машина и да побачкам малко аз...Да имате идея колко струва (+/–) извозването на строителни отпадъци - на кубик ли е? на ремърке ли? :?
Георгиев - специалист
Потърси, фирми има които събарят безплатно, като взимат материалите в замяна.
Армагедон - специалист
Хитачито на 850 вата ще види зор с плочата, която по твои думи е над 25 см. В раздел продавам имаше една обява за Sparky BP 540CE за 300 - 350 лева !!!!! Моето неангажиращо мнение е, че офертата от 600 лева за бутането и почистването ( а то е по - неприятното ) не е никак лоша O:)
geox - напреднал
Армагедон написа:
...Моето неангажиращо мнение е, че офертата от 600 лева за бутането и почистването ( а то е по - неприятното ) не е никак лоша O:)
:partyman:
И аз като се замисля - това е най-правилното решение!

Тема "Премахване на пристроика към къща...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: