• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
hakama - специалист
Привет,
Дайте идея за мини комплект отверки, за шир потреба, т.е. да са компактни, леки и да са ти винаги в раницата да кажем. Веднъж ми се наложи и носех само швейц. ножче, но там имам само права отверка и не може да се завира в отвори.

Може ли да е само от една права и една кръстата или трябва да са две двойки -една двойка за по-пипкави неща и една за по груби (като радиаторна печка), т.е. два размера, което прави 4 накрайника :?
Ще ми се да мина само с една двойка.

Аз си го представям една малка и удобна ръкохватка с отвори (може и рамо да има) + 1 или 2 четвъртити пръчки, от двете страни със съотвения стандарт.

Продават ли се такива или трябва да се изработва?
hameleon - специалист
Колега, на днешно време всичко се намира,въпрос на желание от наша страна!
От 17 години работя и чантичката с две три отверки ,кримповачки,клещи секачки,шпиц ,ПВЦ лента,фазомер не е напускала ръцете ми !
negramoten - специалист
http://novomet.bg//?page_id=11&record_id=392

Има и други варианти, разбира се.
mirk - майстор
Вземи си няколко отделни качествени отверки не тежат толкова много :lol: варианта с битовете или двустраните накрайници обикновено е компромисен и може да доведе до доста главоболия :lol:
solo5 - майстор
преди години имах отвертка с ръкохватка подобна като на резците за люногравюра (по трудово обучение)
имаше шило и 3 отвертки, като накрайници, които се поместваха в задната част на ръкохватката, под капачка
беше дълга около 8-10см
negramoten - специалист
mirk написа:
Вземи си няколко отделни качествени отверки не тежат толкова много :lol: варианта с битовете или двустраните накрайници обикновено е компромисен и може да доведе до доста главоболия :lol:
С битовете на Виха не бих казал, че е компромисен. Въпросът е, че не всеки иска да дава 4-5 лв. за накрайник.
mirk - майстор
Именно, ако купи 10-15 броя за 4-5 пари за нищо няма да стават :lol: а и малките битове имат дебела задна част и трудно влизат в тесни места.
negramoten - специалист
Нещо не те разбрах, ама имах предвид 4-5 лв на брой, но все пак не е това темата на поста. :)
hakama - специалист
Хора, няма да разглобявам хеликоптер :-D

Като видях третия пост, се замислих че и торкс може да потрябва, а тези със сменяемите накрайници не им ли пречи главината при отвиването в отвори (имам подобна, но по-масивна) и да кажем в 6-7мм отврори не влиза.

То ако тръгна да нося няколко отверки, ще взема и клещи, после фазомер и...
Клещи също са необходими понякога де.

Възможно ли е с една кръстата и една права отверка да се отвиват/завиват малки и средно големи винтове ? Какъв е минимумът?

Ето тук намерих нещо интересно, точно за такива говоря, дръжка + едно мет. тяло:
http://www.pro.facom.com/CatalogueGener ... AT-02.aspx

Ще обиколя железариите, може да изпадне нещо.

Идея, къде може да се намери такъв комбиниран инструмент, но да не е много скъп!?

Wiha имат също,но само този модел:
http://novomet.bg//?page_id=11&record_id=342

Другия вариант е комплект от шестограми (за колелото ще ми трябват) има такива и с отверки.
mirk - майстор
Този последния е добре ако наистина е на Виха и ако острието влиза в метална вложка набита в дръжката. Имах такава руска на времето и беше идеална. Ако дръжката е без метална част забрави ще се разпадне на първото по яко затягане.

http://store.picbg.net/pubpic/87/9F/507 ... d7879f.jpg
Преди няколко дни си взех тази от снимката за 2.50 (марка Troy - китайски), накрайника е съмнителен но дръжката е стабилна. Хубавото е че накрайника е стандартен 1/4 шестограм и дръжката може да се изпозва с всички накрайници и магнитни държачи за битове 1/4. Продават се качествени дълги накрайници с различни размери, едностранни и двустранни с които може да се смени оригиналния.
  • 1
  • 2

Тема "Мини комплект отверки (права и кръстата) за носене" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: