Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
BAlexandrov - специалист
Кажете къде продават гумените уплътнения за алуминиева дограма, които са между стъклопакета и рамката. Мисля да подменя старите защото не знам колко са читави.
Нещо допълнително може ли да се направи между прозореца и рамката с цел уплътнение, подозирам че е духало и някой е бил лепил допълнително уплътнение за прозорци от вътрешната страна на самото стъкло близо до рамката :sad:
Изобщо части за такава дограма и съвети за подобряване къде да прочета?
pavkatay - майстор
при монтирана дограма не могат да се подменят, ако са тези, които казваш. възможна е някаква интервенция, като се използват различни номера набивна гума- отвън на мястото на чакащата- номер 1 , отвътре -номер2,5 или нещо такова, но поради това,че уплътненията се продават на топчета по 10 кг е хубаво да ти ги смени някой, който с това се занимава :? а по отношение на проблема ти -мисля, че просто не е сложена подходящата набивна гума от вътрешната страна на прозореца и стъклопакета/стъклото не контактува с нужното усилие с външното уплътнение, т.е. нужна е смяна на вътрешното а не на външното уплътнение. :?
BAlexandrov - специалист
Хммм то отвътре май няма гума... само тази отвън е... :sad:
BAlexandrov - специалист
Една от по-гадните ама другите са по-чисти. :lol:

От външна страна има уплътнение, което е набито. Друго уплътнение няма нито вътре между стъклопакета и рамката, нито от вътрешната страна на тези щракващите панелчета. Разглобих вчера един и гледах.

ПП. Поправих се :roll:

Прикачен файл

prozorec1.jpg
prozorec1.jpg (84.53 KиБ) Видяна 16070 пъти
Последна промяна от BAlexandrov на вт апр 06, 2010 10:06 am, променено общо 1 път.
solo5 - майстор
Кой ти нацапа така дограмата? :?
pavkatay - майстор
BAlexandrov написа:
......
Значи не е алуминиева ами ПВЦ.
това пък откъде го измисли :) . 'баси и чудото. това да не е било някаква баничарница :? . ако се сетя днес ще снимам мострата на ал. врата- за да видиш за какво става въпрос
svetliopi44 - Чирак...
Само Китайци с техните мазнотии и мърлявщина могат да нагласят така нещата. Сори за спама ,но не се сдържах. :kotz:
BAlexandrov - специалист
Българи са... предишните собственици. Това е от цигари само. Чистите места са тестове на препарати :lol:

Гледах сега на друга дограма - наистина при мен липсват вътрешните уплътнения.

Кажете от къде да взема вътрешни и евентуално външни уплътнения. Трябват ми за 3 големи прозореца, две врати на тераси и един малък прозорец - снимания.
pavkatay - майстор
понеже двете теми станаха близки за да не пиша два пъти погледни тук:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 3&start=30

Тема "Уплътнения на алуминиева дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: