• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
valevbg - помощник
Здравейте трябва ми пресяваща машина с големина на отвора 5мм.
Някой ако има идея как да я направя нека си споделя.
Благодаря предварително.
pavkatay - майстор
виж темата за вибриращ плот(маса) може да краднеш идея
doctor - специалист
Приятелю, можеш да видиш моето механично сито в темата "Как да си направя бетоноборкачка " от 2.03.2007 в рубриката "От всичко по малко". на стр 3-та. Описвам ти мястото , защото не съм наясно как да ти дам линк. От две капли от колело , наклонена ос , увито около каплите сито и двигател с редуктор - става ситото. Успех , дано съм ти бил полезен . Поздрави!
valevbg - помощник
Благодаря за отговорите спрял съм се на вибриращата маса.
Само се притеснявам дали ще падат пилките без да се поклаща а само от вибрациите.
P.S. Между другото ситя талаш.
Мисля да сложа мотор от българска пералня от тези старите с ексентрик.
Вие какво мислите?
pavkatay - майстор
с малко опити мисля, че можеш да получиш колебания и по трите оси, но дали ще издържи двигателя(може да добавиш втори мотор) :?
valevbg - помощник
Е той талаша нее толкова тежък не вярвам да се твари мотора.
Мисля ситото да е 1 на 1 метър. ще го правя от колонка 20 на 20 мм или 30 на 30мм.само се притеснявам пепелака да не задръства мотора но и тва ще го оправим някак си само да работи.
Стефан - майстор
Ако имаш възможност, прегледай в. Направи сам след 1982г. Там ще намериш публикация на такова сито, от автор от югоизточна България. Статията е описание на механично сито, моя изработка от 1980 г. За съжаление, нямам никакви чертежи.
valevbg - помощник
Стефан написа:
Ако имаш възможност, прегледай в. Направи сам след 1982г. Там ще намериш публикация на такова сито, от автор от югоизточна България. Статията е описание на механично сито, моя изработка от 1980 г. За съжаление, нямам никакви чертежи.
За съжаление нищо не намерих из нета. Ако някой има броя и има възможност да сканира статията ще съм много благодарен.
valevbg - помощник
Колеги някой има ли идея от къде мога да си купя пружините за ситото.Днес обиколих цяла Варна и не мога да открия.
  • 1
  • 2

Тема "Пресяваща машина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: