Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
SEV - специалист
Привет,питам се дали бих успял при домашни условия да създам така наречените бисквитки.Нещото което ми идва на примависта е една разглобяема матрица около 15мм със съответния размер и отляти от гипс,след това малко запиляване по ъглите.Както се сещате веднага изплуват въпросите тези гипсови елементи как ще ги съхраня от влагата(ще са за от вън),с каква боя и какъв цвят(тънкости при нанасяне),някакво запечатване.
Всичко което споделите относно материал,изработка тънкости и др. ще ми бъде от полза и не само на мен.Благодаря в аванс.
Фло - специалист
За външни условия тези тухлички се правят от вибриран бетон,или от щампован бетон,не са гипсови. За да правиш изделия от вибробетон ,ти трябва смесител с принудително смесване,вибромаса и кълъпи . За щампован бетон ти трябват силиконови или полиуретанови щампи и специална бетонова смес.Третия най-евтин и напълно осъществим вариант е да се обадиш на колегата от форума rockwall да ти даде оферта за облицовката която си харесаш.
SEV - специалист
Мисля да поизчакам малко дали ще има развитие по темата,относно колегата от форума също е идея(макар че исках да се справя сам) ,но до гр.Провадия тези тухлички наъ-вероятно ще се оскъпят доста.
Фло - специалист
SEV написа:
Мисля да поизчакам малко дали ще има развитие по темата,относно колегата от форума също е идея(макар че исках да се справя сам) ,но до гр.Провадия тези тухлички наъ-вероятно ще се оскъпят доста.
Ще ти е доста по-евтино, отколкото да почнеш нещо без необходимото оборудване,изпитана рецептура и материали,пък оборудването е скъпо
rockwall - майстор
някой повика ли ме ?? :?
masterval - майстор
Най-евтино е да си ги нарисуваш :-D
Прикачен файл:
Туули.jpg

Тема "Декоративни тухлички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: