• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте..
Имам една необичайна идея , с която да искам да изненадам съпруга си..Тъй като незнам как точно да я осъществя от техническа гледна точка - реших , че може би тук ще получа съвети и идеи.
Та към идеята:
Намислила съм да монтирам (или по-скоро да наема човек за тази работа) пилон в хола. Но е много важно той да може да се демонтира , за да не ви виси, ей така по средата на дома ми през цялото време.
Идеята е малко нестандартна и ме е срам да я споделя или да искам съвети от приятели, затова пиша тук.
Най - важното за мен е да може да се "разглобява" .
Ако някой може да предложи по какъв начин да е закрепен този пилон, така че да оставя минимум следи след като се "разглоби" , каква тръба трябва да използвам и не на последно място в какви магазини да търся материалите...
Апартаментът е панелен, подът е с паркет (ако това е от значение)
Благодаря Ви , предварително :)
diaflin - специалист
Смяташ ли да висиш по тоя пилон и да правиш разни акробатики, и ако да - колко килограма си ?
47 - 48кг. съм и всъщност най-вече за акробатични номера ще се използва..
mim - специалист
аутопол, като сте насаме с мъжа, разпъвате, закрепвате и се чекнете колкото искате
като няма да се ползва, прибирате в долапа
само да не се наденете на ръчката, че това все пак е фотографски инструмент и не е съвсем пригоден за чекнене, а за закачване на разни неща по него

различните модели издържат различни килограми
и дано не сте с окачен таван, че забавлението ще е пълно :-D

ето 1 такъв уред
http://dynaphos.com/product.php?c=8&sc=0&id=134
diaflin - специалист
От тук може да взимстваш идеята: How to Build a Stripper Pole - една голяма основа и в центъра и - монтиран пилон, който като гледам не се монитра в тавана.. Колкото е по-голяма и тежка основата - толкова е по-малка вероятността да се обърне при някое завъртане. От снимките в статията има примери на пилони които не са монтирани за тавана. Ти си лека и да се нядяваме че няма да стане някоя беля.:) Най-сигурно обаче е да се монтира и за тавана тогава отпада опасноста от преобръщане.
sparow - специалист
земаш неръждаема тръба ако искаш пилоната ти да я разглобяме, трябва да има по дебела стена ,да може скриеш винтовете. Единственото решение за закрепяне е с шпилки и гайки,като отгоре и отодулу подлагаш дървени трупчета да не наранят пода и тавана.,един вид като подпор за плоча..
crez - майстор
Най-просто, вземаш една констукционна тръба ф 48х2 измерена от пода до тавана (-)20 мм. На тръбата към тавана се заварява една пета ф150мм , а към пода регулаторен болт на главата на който има заварена същата пета, една гайка е заварена в края на тръбата и чрез навиване на болта тръбата се затяга м/у тавана и пода, с контра гайка се осигурява срещу саморазвиване. Тръбата може предварително да я дадеш за никелиране.
PS. По същият начин се нивелират перални и хладилници.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Алуминиева тръба естествено, долна и горна планка с гумирано покритие и един "обтегач"
Какви пари си готова да дадеш?
Duke_BG - специалист
начина е точно това като на фотографското оборудване и в никакъв случай с алуминиева тръба че ще почернееш :)
неръждавейка с полирано покритие
8180 - майстор
Елена,
Провери по фирмите за парапети - имат материалите, ще измислят и другото. Мисля че и днешният алуминий също ще стане - по-леко е, ако заради изненадата ще трябва да го монтираш сама.
Бих помислил, освен предложеното "разпъване" да има нещо като "чашки" (постоянно монтирани елементи или просто декорирани отвори) горе и долу, срещу странични премествания при по-бурни изпълнения.
  • 1
  • 2

Тема "пилон за стрийптиз у дома" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: