• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
valqk - специалист
Здравейте,

дано пускам в правилната тема.
Някой може ли да даде съвет как да си подсиля вратата на гаража?
Дървена е, чамова. Дебела е 3-4см, но е с 1 ключалка посредата и искам да я подсиля, така че с обикновенни лостове да е зор да се разбие.
Също така искам да подсиля още 4-5 врати - пак дървени.
Мисля си дали да сложа хоризонтално през 10-20см винкели, които да завия за самата врата, но незнам до колко ще свърши това работа?
Другия вариант - да си направя рамка от дебела ламарина и с 'коларски' болтове да я завия за вратата...
някакви други идеи?
Благодаря предварително!
torbalan - Дървен философ
с един кози крак дървена гаражна врата ще ти я изкъртя колкото и да я подсилваш...

ако имаш ценни неща в гаража - намери им друго място...
valqk - специалист
torbalan написа:
с един кози крак дървена гаражна врата ще ти я изкъртя колкото и да я подсилваш...

ако имаш ценни неща в гаража - намери им друго място...
Благодаря за помоща. :)
Точно това питам - как да и направя 'клетка' отзад, така че с козия крак като напъваш, не дървото ами 'клетката' да се опъне, но пък да си остане дървенийка отвън - хем хубаво, хем здраво :)
Все си мисля, че ако сложа 4-6 точково заключване в касата (метална лайсна и бетон) и с ленти отзад с козия крак само може и да не стане. т.е. може да откъртят малка част от вратата, но да не могат да влязат...
Иначе, то е ясно за ценните неща - решат ли ще влязат, освен ако не си направя собствена ключалка, която да не знаят как да отворят, освен яката врата...

Още нещо, предстои ми да слагам още една врата. Метална(самоделка с винкел и дебела ламарина) или дървена+подсилване отзад е по-добре откъм здравина?
Последна промяна от valqk на чет сеп 08, 2011 6:39 pm, променено общо 1 път.
гаражната врата обикновено е с размери от порядъка на 2х3.5 метра...

нямаш шанс срещу взлом... каквито и клетки да правиш отзад :)

най-простото нещо е да пъхна козия крак около пантата, след това напъвам
или ще се откърти пантата от касата (стената или за каквото там е хваната) или ще се откърти пантата от вратата....
тихо, бързо и ефикасно :)

за да осигуриш срещу взлом врата с такива размери - трябва да се заключва поне на 10 места, и то така че след като ти отрежат пантите - вратата да си остане на мястото и да е все още неотваряема...
valqk - специалист
torbalan написа:
гаражната врата обикновено е с размери от порядъка на 2х3.5 метра...

нямаш шанс срещу взлом... каквито и клетки да правиш отзад :)

най-простото нещо е да пъхна козия крак около пантата, след това напъвам
или ще се откърти пантата от касата (стената или за каквото там е хваната) или ще се откърти пантата от вратата....
тихо, бързо и ефикасно :)

за да осигуриш срещу взлом врата с такива размери - трябва да се заключва поне на 10 места, и то така че след като ти отрежат пантите - вратата да си остане на мястото и да е все още неотваряема...
А дали не може само на 8 места? по два пръта в двата края на всяка порта.
Точно за нещо такова си мисля, но мисля, че дори и да остане заключена могат да я сцепят и да влязат м/у прътите, които заключват...
valqk - специалист
професионал написа:
Аларма?
Тя е ясна, въпроса е да ги затрудня максимално и докато още се моткат да писне и да не могат да влязат... :-)
Да не се случва де!
Исках да питам хора с опит, да дадат съвети какво са виждали в тези насоки. :)
Също така как може да се подсилят вратите на входа и балкона ме интересува.
Предполагам на балкона ще трябва да сложа рулетна щора със залкючване като единствен вариант освен решетки, а за входната... много се чудя. Сега в момента е слложено едно дебело желязо зад езика и патрона, завито с доста видий, но ми се иска да сложа още нещо. Честно казано не ми се сменя хубава дървена врата с метална такава. По ми харесва дървото... взех нещо само да стоя... без да си мисля.
лека нощ от мен. Дано някой даде полезни насоки все пак... че всичко се отваря, разбива, обезвредява ми е ясно. Въпроса на мотивация е. Кокошкарите да бягат. Ако е сериозен крадеца трудно ще го спра и то само с направи си сам, щото стандартно ли е нямат проблем, но видят ли нещо пипнато и то с мисъл бягат, щото не знаят какво и чака после. Поне с такова впечатление съм останал. имат достатъчно още обекти, по които да ходят и са стандартни...
аз вече съвет дадох - не дръж ценни неща в гаража, за които ще ти е жал...
valqk - специалист
torbalan написа:
аз вече съвет дадох - не дръж ценни неща в гаража, за които ще ти е жал...
Къде да ги държа? В сейф в банката? И от там крадат! На мой роднина му вдиггнаха ВСИЧКО от сейф кутията. Добре, че ги намери по някакъв начин нещата.
Последна промяна от valqk на чет сеп 08, 2011 10:49 pm, променено общо 2 пъти.
ами не знам....

да ти кажа чесно - аз нямам неща, които ако ми ги откраднат - ще страдам много...

а и в наше село квартирните кражби силно са намаляли... така че :)

но повярвай ми - да осигуриш гаражна врата против разбиване е кауза пердута...

по-добре си направи сейф в гаража и слагай там ценните неща :)
  • 1
  • 2

Тема "Подсилване на дървена врата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: