Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
vyrhara - специалист
Привет,
имам една врата фазер чам някакъв, на която рамката е оплескана яко с гипс и латекс и т.н и въпросът ми е с какво да я почистя- чегъртах с четка, но още се белее- трябва ми помощ за някакъв химикал или шкурене или де да знам- че после да мина с безир и да стане като нова.
torbalan - Дървен философ
мек парцал и вода...
pavkatay - майстор
vyrhara написа:
Привет,
имам една врата фазер чам някакъв, на която рамката е оплескана яко с гипс и латекс и т.н и въпросът ми е с какво да я почистя- чегъртах с четка, но още се белее- трябва ми помощ за някакъв химикал или шкурене или де да знам- че после да мина с безир и да стане като нова.
Химикала срещу гипс и вар ,както е заглавието е винен оцет. .За остатъци от латекса след щкурене сигурно също.
Като цяло си иска механично почистване. Това с оцета,обаче не знам как ще се отрази на дървото.
stoian64 - специалист
Преди време боядисах таваните на терасите с машина с вар.Не можах да почистя винкелите на остъклението-пробвах с мокър парцал,на сухо,с оцет и все белееше.Накрая ги пребоядисах.Дано намериш по-лесен начин.Успех!
vyrhara - специалист
Oki,
благодаря- приготвил съм напред 2 вида шкурка, после Роли на прах, после оцет и накрая гъба с вода и ще видим дали ще има победител. :weedman:

Тема "Почистване на врата от гипс и вар" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: