• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
skrijo - специалист
Здравейте .Правя си циркуляр и остта ми е 40,5см .Става ли да сложа диск 600мм :?: Мотора ми е монофазен 1.5 kW 2850 оборота .
shotik - майстор
Мотора е слаб ,оборотите са много за 600 мм циркуляр,някъде из темите за циркуляри имаше таблица за максимални обороти на дисковете спрямо диаметъра им.Трябва да свалиш оборотите към 1500 об/мин,тогава може би ще стане.
skrijo - специалист
shotik написа:
Мотора е слаб ,оборотите са много за 600 мм циркуляр,някъде из темите за циркуляри имаше таблица за максимални обороти на дисковете спрямо диаметъра им.Трябва да свалиш оборотите към 1500 об/мин,тогава може би ще стане.
Как да нямаля оборотите :?:
tysonlkr - специалист
skrijo написа:
Чрез ремъчната предавка най лесно става :wink:
skrijo - специалист
tysonlkr написа:
skrijo написа:
Чрез ремъчната предавка най лесно става :wink:
Като сменя макаричката на мотора и сложа по-дебел ремък ли ?
shotik - майстор
Първо да намерим таблицата ,за която писах и ще пресметнем какви да са ремъчните шайби,но ще е довечера след 20 ч да търся,сега имам друга спешна работа.
skrijo - специалист
shotik написа:
Първо да намерим таблицата ,за която писах и ще пресметнем какви да са ремъчните шайби,но ще е довечера след 20 ч да търся,сега имам друга спешна работа.
Мисля ,че това беше таблицата http://www.pilana.com/bg/regulirovka-na ... -mashinata .Оста става ли :?: Корекция оборотите са 2900 мин .Забравих да кажа ,че ще режа дърва за огрев .Циркуляра ще има и люлка .
Kirilpm - специалист
600mm си е доста сериозен диск,колко е вътрешния диаметър,колко е диаметъра на стругованата част от оста?1,5кв монофазен мотор абсурд да реже с такъв диск...Ако си решил да режеш дебели и чепати дърва за огрев си вземи моторна резачка,доста по-добра е дори и от циркулярите с люлка.Ако ще правиш истинска машина ти трябва мотор 3кв трифазен с 3на ремъчна шайба и стабилна поставка.И все пак дори и добре изработен циркуляра е в пъти по-опасен от моторните резачки.
skrijo - специалист
Kirilpm написа:
600mm си е доста сериозен диск,колко е вътрешния диаметър,колко е диаметъра на стругованата част от оста?1,5кв монофазен мотор абсурд да реже с такъв диск...Ако си решил да режеш дебели и чепати дърва за огрев си вземи моторна резачка,доста по-добра е дори и от циркулярите с люлка.Ако ще правиш истинска машина ти трябва мотор 3кв трифазен с 3на ремъчна шайба и стабилна поставка.И все пак дори и добре изработен циркуляра е в пъти по-опасен от моторните резачки.
Там където стои болта е 2см ,а преди лагера от страната на болта е 2,8см .Аз видях циркуляр с монофазен мотор ,беше с два кондензатора значи е бил доста мощен ,наряза всички 8 кубика дърва без да спира :shock: .На мен ми трябва да режа дърва не всичките 8 кобика на веднъж ами на 1 кобик по 20 минути почивка и пак .Знам че резачката е по-добре ,но една хубава резачка струва 700-800 лв и нагоре .
Kirilpm - специалист
Ако успееш да намериш монофазен мотор с подходяща мощност - над 2.5кв добре дошло,но ако имаш трифазен ток по добре с 3 фазен мотор.Какъв е вътрешния диаметър на диска 600мм диск не съм виждал с вътрешен диаметър 20мм би трябвало да е по-голям.То,че реже реже и аз имам подобно чудо на техниката,но е доста опасно при неправилна употреба.За 8 кубика на зима няма да имаш проблем според мен да си режеш,но с киловат и половина монофазен мотор не става..
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за ос на циркуляр ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: