Реших и аз да си направя фоново осветление на телевизора, тъй като екрана на Samsung C650 е гланцов и максимален комфорт на гледане се получава при затъмнена стая. Но дългото гледане в пълна тъмнина не е много комфортно за очите. Използвах обикновенна енергоспестяваща крушка, парче захранващ кабел от стара 30 годишна нощна лампа за изхвърляне със мързелив ключ, стара керамична фасунка, която намерих в едно чекмедже на село и една кабелна превръзка. Разбор на материалите и труда:
0,99 лева - Енергоспестяваща лампа - (промоция в Баумакс)
0 лева - Захранващ кабел - (Лампата изхвърлих отдавна, но кабела ми се видя читав и реших да го запазя)
0 лева - Бяла керамична фасунка - (изрових я от едно чекмедже на село)
~0,01 лева - Кабелна превръзка - (намерих я в колата, но си спомням че ги бях купил 100 броия за 1 лев от магазин Всичко за 1 лев )
труд - 5 минути
Общо 1 лев
Като се има предвид цената и положените усилия, получения ефект е наистина поразяващ. Тотално се повиши комфорта на гледане в затъмнено помещение.
На снимката не си личи много ефекта, защото светкавицата на апарата осветява повече от самата лампа, но без светкавица снимката се размазва:

И цялата постановка зад телевизора:

0,99 лева - Енергоспестяваща лампа - (промоция в Баумакс)
0 лева - Захранващ кабел - (Лампата изхвърлих отдавна, но кабела ми се видя читав и реших да го запазя)
0 лева - Бяла керамична фасунка - (изрових я от едно чекмедже на село)
~0,01 лева - Кабелна превръзка - (намерих я в колата, но си спомням че ги бях купил 100 броия за 1 лев от магазин Всичко за 1 лев )
труд - 5 минути
Общо 1 лев
Като се има предвид цената и положените усилия, получения ефект е наистина поразяващ. Тотално се повиши комфорта на гледане в затъмнено помещение.
На снимката не си личи много ефекта, защото светкавицата на апарата осветява повече от самата лампа, но без светкавица снимката се размазва:

И цялата постановка зад телевизора: