Здравейте, наскоро ми попаднаха едни списания за кухненско обзавеждане, там рекламираха смесител който при докосване с ръка пуска вода, като се докосне пак, спира. Идеята ми хареса, на рекламката един готвач с яко оклепани ръчички успява да се измие без да цапа самия смесител. Цената в списанието - безбожно скъпо. И така се роди следната идея, която е на етап предварителни тестове. Купих едно такова за 6 $ http://www.dealextreme.com/p/electrosta ... 098?item=2 него свързваме към един соленоид вентил - (около 25 лева) на чешмата. Самия смесител си е настроен в някакво положение като за пусната вода. Устройството е закачено на корпуса на смесителя под плота. При докосване подава ток на соленоида и водата потича. Притесненията ми бяха това чудо ще се влияе ли от течащата вода и ръцете под нея. След 10 минутни опити резултатите са добри. Тия дни мисля да намеря и соленоид и да направя пълен тест.

Проблем ще е регулирането на водата защото при мен например има около 5м тръба от бойлера която изтива след време