Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
zarkozarko - напреднал
Здравейте, наскоро ми попаднаха едни списания за кухненско обзавеждане, там рекламираха смесител който при докосване с ръка пуска вода, като се докосне пак, спира. Идеята ми хареса, на рекламката един готвач с яко оклепани ръчички успява да се измие без да цапа самия смесител. Цената в списанието - безбожно скъпо. И така се роди следната идея, която е на етап предварителни тестове. Купих едно такова за 6 $ http://www.dealextreme.com/p/electrosta ... 098?item=2 него свързваме към един соленоид вентил - (около 25 лева) на чешмата. Самия смесител си е настроен в някакво положение като за пусната вода. Устройството е закачено на корпуса на смесителя под плота. При докосване подава ток на соленоида и водата потича. Притесненията ми бяха това чудо ще се влияе ли от течащата вода и ръцете под нея. След 10 минутни опити резултатите са добри. Тия дни мисля да намеря и соленоид и да направя пълен тест.
romanpm - майстор
Идеята ти е прекрасна нужни са ти само 2 бр.магнет-вентили :supz: Браво ! Имам настолна лампа на тоя принцип .
Проблем ще е регулирането на водата защото при мен например има около 5м тръба от бойлера която изтива след време :?
zarkozarko - напреднал
Да, прав си за двата броя, а относно регулирането, идеята пак да си става от ръкохватката на смесителя, само че да не се затваря от него. И тук опираме до проблема тая ръкохватка да е боядисана така че да не се влияе от докосванията за да не спира водата
bulhomes2 - майстор
Магнет вентилите са си цифра. Добре е да ползваш един. Смесваш водата преди него с една тетка и 2 обикновенни крана и в батерията отива смесена само в единия щранг (другия е винаги затворен). Имам подобна бтерия, но с фотоклетка. Много е удобно. Помня, че за 70-80 лв май я купувах от форума, когато имаше такъв раздел.
romanpm - майстор
bulhomes2 написа:
Магнет вентилите са си цифра. Добре е да ползваш един. Смесваш водата преди него с една тетка и 2 обикновенни крана и в батерията отива смесена само в единия щранг (другия е винаги затворен). Имам подобна бтерия, но с фотоклетка. Много е удобно. Помня, че за 70-80 лв май я купувах от форума, когато имаше такъв раздел.
:? Хм , интересно е как регулираш температурата на водата ако примерно се наложи - отдолу под мивката ли :lol: или кранчетата с тетката са отгоре :|
bulhomes2 - майстор
Долу под мивката. Недостатък е, но много рядко ми се налага да го правя.
krasigogo - специалист
Идеята не е лоша. Случайно имам демонтиран смесител със термоглава но за душ - настройваш температурата предварително. Остаря горкият и не поддържаше в разумни граници постоянна температура (+-4 до 5 градуса отклонение даваше и жената го уволни), но за кухнята, ако се монтира под мивката, ще е перфектен.
zarkozarko - напреднал
Относно смесителя с фотоклетка и аз имам такъв, но в тоалетната. Там наистина не е нучно да се регулира водата, винаги се мият ръцете с топла вода и готово. Но за кухнята регулацията си е нужа, един път по гореща вода за миене, друг път студена за пиене и т.н. Сега китайците са пуснали няколко модела с фотоклетка и с малко кранче за регулация на температурата, но за кухненски смесител фотоклетката е повече недостатък, отколкото предимство. Докато се мият ръце е ок, но наложи ли се миене на чинии на ръка, започва едно спиране и пускане на водата което не винаги е в подходящия момент. Така че без 2 бр. магнет вентила няма да има същата функционалност системката.

Тема "Сензорен смесител за кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: