Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
meggi13 - напреднал
Здравейте приятели!Чета ви често и знам че форума е сила... :)
Едно питане имам.Предложете ми как да изградим кочина на новата ни придобивка-подарък Шанел :razz: ,която засега е 12кг.сладко грухтящо създание.Засега е настанена в селскостопанска постройка,някога служила за стаичка на магарето.Постройката е изградена от кирпич,широко е,но доколкото разбрах както си расте ще става все по буйна и ще бута по стени,ще рови и т.н...Другото ,което е пода е от пръст,не е хигиенично да живее дълго там :? В долния край на двора има каменлив терен,по далече е от къщата.Мислим там да изградим въпросната постройка.Кажете оптимално здрав и евтин вариант за такова съоръжение.Ако може и да не изглежда грозно???Рових,но не намерих нищо полезно...и ето ме при вас :) [/i]
peter_m - специалист
Ти си мислиш, че на прасето ще му е най-хубаво едва ли не да живее вътре в къщата с вас на чистичко, но всъщност то най-много обича да се рови в калта :razz:
ArturDent - Почти Безобиден
Заблуда е че прасетата обичат да се въргалят в калта.
Прасетата всъщност обичат чисто, но... инстинкта ги води да ровят и да търсят вкусни грудки и корени.
ebahti - майстор
абе свинска работа :-D кочина се прай като всека друга построика-щом е каменисто може и без основи-плоча,тугли и покрив
sparow - специалист
Колега няколко основни изисквания. Колкото е високо прасето се прави нещо като кутия от бетон и армировка,ама як. Защото прасето рови и яде.Ако направиш само плоча и дигнеш тухли от земята,скоро време ще почнат да изчезват :lol: .Препоръчително дори задължително е да имаш канал да може да и миеш отвреме на време.
В това дето ще го храниш се прави от желязо и без никъкви кухини отдолу/без крака/ защото ще се видиш в чудо по обяд като почне да го търкаля из кочината.И не на последно яка врата. :lol: поне 1.20.За да може да го храниш без да отваряш и да го упускаш.
Разните му слами и глупости за зимата ги забравяш.Само ти създават работа ,а не помагат.На едно от наще преди му бяхме сложили една врата да спи на нея,но то упорито не спеше,а я изяде. За зимата му се покрива вратата с една черга и това е.А и зимата се гъта,така че. :lol:
Мога да ти помогна и със съвети как да го свалиш,но това е лесно,остър нож и тоя дето ще го използва. :-D
meggi13 - напреднал
peter_m написа:
Ти си мислиш, че на прасето ще му е най-хубаво едва ли не да живее вътре в къщата с вас на чистичко, но всъщност то най-много обича да се рови в калта :razz:
Оооо,не!Далеч съм от идеята да съжителстваме заедно.Не търся лукс обстановка,а правилна преценка при изграждането на свинския дом.Знам,че трябва да е здраво построено и да мога да поддържам добра хигиена с маркуча :) Ако някой може да скицира набързо някаква кочинка...?Най-вече ми се иска да има нещо като железен капак,който да се вдига/отваря,за да му сипвам храната в копанята.Нямам идея за това как да стане :? Сега влизам при него да му чистя и да го храня,но излизам във вид наподобяващ прасе и ухая на "Шанел ".Незнам защо но обича да се катери по мен,докато съм вътре :shock:
Благодаря на отговорилите,ще чакам още мнения!Имам месец докато направата на кочина стане факт.
Spokoiniq - майстор
Ще се сприятелите, ще ти стане другарче , и после как ше му теглиш калъча, не знам... :lol:
meggi13 - напреднал
Spokoiniq написа:
Ще се сприятелите, ще ти стане другарче , и после как ше му теглиш калъча, не знам... :lol:
Прав си!Ама много.Обичам животните.Досега на прасетата съм гледала като на такива,но ето сега този мъник предизвиква нова емоция в мен/досега само към кучетата ми я имаше/.Затова помагайте с кочината,за да мога да огранича "контакта"с новия дом.любимец :-D
ArturDent - Почти Безобиден
Сега е 12 кг. малко, розово и сладко прасенце.
Като стане 120 кг. оваляна и окаляна СВИНЯ друго ще мислиш. (пържоли, кюфтета, Коледа, червено вино и т.н. )

Тема "Каква кочина за прасенце?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: