Много ми се иска да си направя холна маса , но имам само идеята, а опита ми липсва. Така че реших да обясня каква ми е идеята, а вие да ми помогнете със съвети за по-лесно изпълнетие. Та започвам да описвам масата която ми се иска да направя от долу на горе. Започва се с 4 бр тръбни крака за маса, от по-дебелите с дължина около 15-20 см. Следва дървен плот. След това пак същите крачета и още един плот. До тук масата трябва да е висока 50-55 см. Върху горния плот искам да направя стъклен "аквариум" т.е. дъно и 4 стени с дължината и ширината на плота и височина 5 см. който от вътре да разделя на 6 квадрата пак със стъклени преградки. Мисля да окрепя 4-те ъгли с метални ъгълчета с Г образна форма, от горе точно като изправена буква Г където под горната извивка да прикрепя малки магнити така че ъгълчетата да изпълняват ролята на магнити. Отгоре аквариума ще покрия пак с прозрачен стъклен плот като ще му залепя в ъглите метални прастинки с които да се стабилизира в/у ъгълчетата-магнити, така че да не се мести лесно, но при нужда да може да се повдигне. А в клетките отдолу мисля да си нареждам мидички и сухи цветя, а в някои от клетките , т.е. през 1 мисля да сложа цветя или нещо такова и да ги допълня до горе с добре раздрусан безцветен лак така че като изсъхне да има и мехурчета в него. Основните ми въпроси са с какво да закрепя, залепя стъклената конструкция за горния дървен плот и дали лакът при височина на клетките от 5 см ще засъхне нормално и ще създаде желаният от мен воден ефект. И ако видите че нещо куца в цялата картинка моля пишете.
. Още не съм уточнила височината на тръбните крачета, но това накрая. Идеята е цялата маса да е с височина 55-60 см т.е. малко по-висока от стандартната височина от 50 см. Ако някой има и други интересни идеи нека пише .