• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
BAlexandrov - специалист
Остана третия етап от реновирането на моята дограма - първия беше чистене :lol:, после подмяна на уплътненията на стъклопакета, оказа се, че и уплътненията за затваряне на рамките искат подмяна тук-таме...
Но основния проблем сега е, че не се затварят добре прозорците и вратите и духа.
Причината е, че в едни пластмасови насрещници /не знам как се наричат/, които са изпочупени. За тях захваща механизма на бравата. На прозорците са по 2, а на вратите по 3 бр. Няма друго заключване.
Изображение

Дайте идея от къде да ги намеря или пък да ги изрежа от солидна пластмаса - идея от каква. Размерите са около 8х35х15 мм и са леко скосени от едната страна.
Вариант е и допълнителен механизъм да сложа или подмяна :?
velsi - Почетен майстор
Най-добре си ги изрежи, защото тази дограма е от най-първата турска, която се работеше преди 20 години и едва ли някъде е останало нещо за нея.
BAlexandrov - специалист
И аз мисля за ги изрежа, но от какво :? Търся за нещо подходящо в няколко магазина вече... а не искам от дърво...

ПП. Блока е на 10 г.
velsi - Почетен майстор
Е, от дърво е ясно, че не става. Може например от текстолит, стига да не те притеснява, че е кафяв на цвят.
PCL82 - майстор
Или от алуминий или стомана.
BAlexandrov - специалист
Текстолит е идея, стига да се сетя къде съм виждал последно :)

От метал не знам дали е подходящо - дограмата е алуминиева и ако и те са метални няма да има еластичност, много твърдо ще е затварянето - като сейф. :?
shotik - майстор
По магазини за домашни потреби потърси дъска за подлагане при рязане на хляб,лук,зеле и др ,изработена от тефлон.На цвят е като показаната част,а нашата дъска е с размери 270 / 170 / 10 мм.
Имах парчета текстолит в мазето,но размерите им не ги знам,ако не намериш тефлонова дъска ,мога да потърся,на теб колко материал ще ти трябва ?
BAlexandrov - специалист
Това с дъската е добра идея, мерси :idea:

Трябва да направя 10-12 броя такива.
mirk - майстор
свържи се с фирмата http://www.micromaxtrade.com/prod.php?lng=bg&cat=12 гледам че предлагат на пръти и листове с различна дебелина. поръчай си парче с необходимата дебелина на насрещника така че да ти остане само да направиш формата. Което и да избереш от първите 4 мисля че ще стане. Те и оригиналните са от някой от същите видове материали.
BAlexandrov - специалист
Намерих дъска, но е от сравнително мека и прозираща пластмаса. Отгоре на всичкото е по-тънка с около 2 мм от необходимото. Пак става горе-долу, но... не е работа.
Проблемът е генерален - дограмата е смотана, но трябва да я стегна :lol:
Ходът на палеца е 18 мм, далеч от 40-те мм на пластмасовия насрещник. За да успее да прибере добре за този ход мисля, че си трябва метален насрещник, което значи дооста работа и да имат възможност за регулиране, защото всеки е изместен на някъде...

Взех да си мисля за тези насрещниците за дървена дограма има вероятност да паснат точно. Къде продават?
  • 1
  • 2

Тема "Насрещници за брави на алуминиева дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: