Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Pecatacool - специалист
Привет!
Намерих си едно старо шкафче, което с малко работа пригодих на нещо като преса за изстискване на грозде. Тъй като все още не е готова, не мога да пусна снимки да се види за какво иде реч. В момента, в който имам свободно време ще я завърша и ще кача снимки.
Не е естествено дърво, а нещо като талашит (ПДЧ?) и ме е страх да не се раздуе и самия талашит (лепилото) да замърси/повреди гроздовия сок. Има ли някакъв/ква лак/боя, който/която да запечати вътрешната част на пресата? Да предпази от раздуване плоскостите и същевременно да не влияе лошо на гроздето? Благодаря предварително!
ebahti - майстор
в тия талашити има лепила и разни химикали-не си слагай таралеж у гащите
cakev79 - специалист
качи снимки да видим
Pecatacool - специалист
Довечера ще се постарая да направя снимки и да ги кача.
Акрилна боя?
bogomilZ - специалист
Pecatacool написа:
Няма ли да стане? :?
най добре е да направиш отвътре да облечеш стените с неръждаема ламарина ама гледай да е над 2 мм , най долу направи канелка ама да е дървена
отвън може да направиш на шкафчето рисунки и дърворезба - разни грозчета и например Бог Дионисий и венчета от лозови пръчки
вътре ламарината да я завариш ама да е с двоен шеф че да не пропусне че ще ти се скапе дърворезбичка - схащаш ли идеята - и ако все още не си схванал идеята - довечера направи снимки
пък нали скоро купи лозичките на 9 октомври имаш време http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... ht=#284005

какво ли правят по другите форуми - сигурно скучаят като си нямат такива екземпляри
Pecatacool - специалист
bogomilZ написа:
Pecatacool написа:
Няма ли да стане? :?
най добре е да направиш отвътре да облечеш стените с неръждаема ламарина ама гледай да е над 2 мм , най долу направи канелка ама да е дървена
отвън може да направиш на шкафчето рисунки и дърворезба - разни грозчета и например Бог Дионисий и венчета от лозови пръчки
вътре ламарината да я завариш ама да е с двоен шеф че да не пропусне че ще ти се скапе дърворезбичка - схащаш ли идеята - и ако все още не си схванал идеята - довечера направи снимки
пък нали скоро купи лозичките на 9 октомври имаш време http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... ht=#284005

какво ли правят по другите форуми - сигурно скучаят като си нямат такива екземпляри
Можеше и без подигравателния ти коментар :|
Няма значение. Всеки има право да пише каквото пожелае във форума.
Pecatacool - специалист
Прави сте. Може би трябваше да започна с нещо друго да правя пресата, но това ми дойде първо под ръка. Бях гледал из интернет един колега как си направи преса с барабан от пералня доста сполучливо. Онзи ден на пункт за изкупуване на вторични материали видях барабан, ама да се питам сега защо не го взех. :?:
Както споменах почти нищо не съм направил все още и затова не исках да качвам снимки, но ето както обещах:
На последната снимка драснах малко с Paint как би трябвало да изглежда в завършен вид с метални профили (ако въобще продължа).
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Така трябваше да изглежда накрая:
Изображение

Можем ли да измислим някак да обработим вътрешната част, така че да не пречи на гроздовия сок? И въобще ще пречи ли? Вариантът с ламарината, който колегата предложи по-горе отпада.
ZMeyGorianin - майстор
В този форум и на тази тема има разни идеи за пресИ:
http://www.rakiyata.com/forum/viewtopic ... 1%81%D0%B0

Тема "Преса за грозде, с какво да обработя дървото?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: