Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
francesco - помощник
Една проста идея с по-сложна реализация
Последна промяна от francesco на чет сеп 03, 2009 8:39 pm, променено общо 1 път.
sirko - специалист
това ще е 100% неефективно чак смешно ми изглежда някой да се отоплява на свещи най много да се подпалиш
а относно медтта не съм чул да се лее, при леенето се получават шупли, медтта или се изтеля или валцова не НЕ се лее
LazarGanev - "Велик майстор"
:lol:
Последна промяна от LazarGanev на нед ное 04, 2007 8:46 am, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Една проста идея с по-сложна реализация: Материял - мед, във формата на радиатор, използван в компютърната техника за разсейване на топлината от Процесор или от Видео карта. http://www.hitech-solutions.com/images/ ... %20Fan.jpg
http://www.ixbt.com/video2/images/g73-2 ... ooler1.jpg .
Размери на прототипа: Дължина 0,6м на височина 0,4м. Медният радиатор(еднороден) ще се нагрява от голям брой обикновени(по-дебели) восъчни свещи. Свещшите ще нагряват допълнителната площ отдолу(излишна при радиаторите в Компютрите), като енергията при нагряване ще се разсейва нагоре по 'радиатора' и ще се отделя във вид на топлина в стаята. Стойка не съм проектирал но това за накрая.
Имам няколко въпроса:
Къде могат да ми излеят мед в такава(подобна) форма и за каква сума?
Има ли по-добър(качество/цена) материял за изработка на изделието?
Някой има ли информация за подобен проект?
Прилагам скица: http://img.data.bg/i.php?show=645676&ctrl_id=cxicvp#img
1-радиатор, 2-свещи;
дано да се разбира нещо (по инж. графика имах 3 Rolling Eyes )

Проекта ми е в начален стадий(хрумка) за евтино отопление и подлежи на многобройни подобрения за които се надявам да намеря компетентни мнения тук. Надявам се разбирате цялата идея и бих се радвал на всякаква подкрепа. Също така и да ми излезе тънка лайсна Smile

Понеже искаш да минеш "тънка лайсна", ще ти направя някои предложения:
1) Защо избра точно тези размери на радиатора(0.6х0.4м)? Ако сложиш по-малък радиатор няма ли да излезе по-тънко?
2) Вместо да търсиш къде да лееш такъв голям радиатор(че да ти дерат кожата), що не купиш няколко компютъра(може и без монитори) на старо - за по-евтино, да им вземеш радиаторите от процесорите и видеокартите, да ги налепиш и да получиш голям радиатор? Дори може да не ги лепиш, а под всеки такъв радиатор да сложиш по една свещ и да ги пръснеш из цялата стая. Така решаваш и въпроса с осветлението и ще ти излезе още "по-тънко"!
3) Вместо восъчни свещи, що не ползваш лоени - ще ти излезе още "по-тънко"? Смятам, че лойта на едно шиле ще е достатъчна за свещи за един месец, а остатъците от шилето може да ми пращаш по куриер за моя сметка! :cool:
hameleon - специалист
Има и безплатен вариянт,просто не я прави. :lol:
francesco - помощник
Благодаря за съсредоточените и компетентни мнения и предложения на съфорумците. Благодаря Ви "искрено" за подкрепата!
emil_v r - майстор
Ако минеш на лоени свещи , което ми се струва най- революционно , имай в предвид че изкупувам шилешки кожи на добра цена . Също и свински опашки и рога и копита.
francesco - помощник
Еа врачанино, за тебе не се и съмнявам, че ползваш от това екстра мезе :razz: Наздраве!
velsi - Почетен майстор
Майтапа настрана, не се впрягай, но идеята ти наистина не е много читава. Ако смениш свещите с някакъв по-добър източник може и да се получи нещо. А и имай предвид, че тези радиатори са алуминиеви, а не медни.
ELEMENTAL - специалист
И с радиатор да са, и без такъв да са свещите пак ще си отделят едно и също количество топлина.

Тема "Печка - проста, надеждна, евтина (проект)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: