Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
jdraganchev - специалист
Здравейте,
Разсъждавам по темата сейф за вкъщи. Отсега искам да подчертая, че в къщи НЕ държим пари и ценности, освен наличните в портомонето. Целта е обаче, да имам сигурно място, в което да си съхранявам документите, ключове и така нататък.
Има на пазара готови, но информацията за тях е доста оскъдна.
Питането ми е, има ли смисъл да се мисли за изработка, или по скоро не си струва, и по-добре да търся готов продукт.
И в двата случая ме интересува:
1. Каква е разумната дебелина, от която следва да са изработени стените, и съответно лицата (обикновенно са по-дебели за да пазят бравата)
2. Има ли смисъл ако е готов от даването на повече пари за електронни брави или другите, на които се настройват комбинации
3. Необходимо ли е да е огнеупорна, ако да как се защитава изработва ако реша сам да го правя
.... и така нататък.

Моля за всякакви съвети и мнения.
wizli - специалист
Правенето на сейф е сложна работа,
и аз си търся вариант за дома, повечето са много скъпи,
сега има едно предложение в МЕТРО:
Изображение
този модел за 59,99 лв. с ДДС, обаче са пакет 2 броя,
ако искаш да се комбинираме, пиши Л.С.

Води се "за вграждане в мебели", има отвори в дъното за дюбели.
малък е, но е добре за документи, паспорти и тн.
Имам 2 деца, че и други деца идват вкъщи, искам да елиминирам възможност да намеря паспорта си в тоалетната чиния, надраскан с маркер.
А и едни познати са ги обрали като детето забрави да заключи вратата.
Та за такива случаи.
jdraganchev - специалист
Аз искам нещо по сигурно и истинско :-D
Dewalt - специалист
В какъв размер се целиш горе долу
NeoBoss - специалист
по сигурно и истинско ? Според мен по добре вложи парите във охраняване на цялото жилище. Както и мисля че шанса от документите да загинат при пожар е по голям отколкото някой да влезе с цел да открадне точно тях...
wizli - специалист
Ти си знаеш,
има по ловджийските форуми, но се съмнявам да ти излезе на сметка.
Особено кат нямаш пушки и гранати да криеш в сейфа.

Изображение

:razz:
PCL82 - майстор
Най-сигурно е когато не се знае че криеш нещо. Да е ясно, че имаш сеиф и да се знае къде е-брой го вече отворен. В този смисъл може даже да не ги заключваш, стига да имаш подходящата скрита дупка.
koba - специалист
доколкото разбирам се търси нещо което да съхранява ценна документация... заключващия механизъм е бонус... аз имам каса за КНО но в нея не влизат документи А4
ieiei - специалист
.
Да е ясно, че имаш сеиф и да се знае къде е-брой го вече отворен
Истина е :lol:
Решението е да не държиш в него нищо ценно(за теб).
jdraganchev - специалист
Пак казвам, не държа пари и ценности в къщи, но искам документи за жилище, оръжие, ключове за кола и вила, печат на фирма..... да са на "сигурно" място. Имам си доста добра аларма, смея да кажа добре конфигурирана, дублирана, с много стандартни и нестандартни модули и сот, та целта е докато дойде сот-а да не се отвори сеифа - алармените системи са ми хоби. Затова ме интересуват принципите, какво е важно... струва ли си да е дублирано заключването му и т.н. Т.е. решил съм, че трябва да имам сейф, помогнете ми да избера правилния или да търся начин за нестандартно решение а именно да се прави нещо.

Тема "Домашен сейф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: