• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,
имам въпрос на който се надявам с Ваша помощ ,да намерим отговор! :?
В свободното си време карам сноуборд.!Тъй като дъската ми вече е стара и най горният и слой се е поолющил тук-там искам да го сменя.Необходим ми е тънак водоустоичв и здрав лист с дебелина около 0.04мм, да е сравнително твърд за да не се надрасква ,и да може лесно да се залепи за корпуса на дъската.
Посъветвайте ме ,какъв материал е най-подходящ за моя случай и от къде мога да си закупя подобен!
Предварително Ви благодаря!
Пожелавам всичко хубаво на потребителите на сайта! :yawinkle:
duco - специалист
земаш епоксидна смола мажеш шкуриш и полираш и си готов
ами мисля,че със епоксидна смола не е подхоящо,защото ще се загуби гъвкавостта на дъската ,а и идеята е да да се залепи само някакъв лист фолио или пластмаса,който може да се подмени след време!
duco - специалист
Ништо няма да загубиш нали точно така се правят .
griffin - майстор
Има фолиа за целта, аз спец за праговете на колата си бях поръчал от ебей самозалепващо фолио с ефект на карбонови нишки че малката тъпче навсякъде листа с доставката беше към 10-на долара мисля около 60х40см. Все още не е успяла да го изтрие а вече 3 месеца го тормизи с пясъци и кал :-). Предполагам и по магазините има подобни фолия но мен просто не ми се занимаваше да ходя да търся :-)
Благодаря Ви много!
Фолио с карбонови нишки звучи доста добре ,още днес ще потърся такова!
Поздрави!
griffin - майстор
Това което зех е имитация на карбонови нишки само :-), но самото фолио е изработено от износоустойчива пласмаса и до сега не е успяла щерката да му види сметката. Лепи се относително лесно с сапунена вода и парцал за по лесно напасване. Иначе самото фолио си има някакво лепило отдолу, но като сложиш сапунена вода може по лесно да напаснеш листа. То сигурно ще е описано ако си намериш такова фолио или в магазина ще те посъветват.
Fortune - специалист
griffin написа:
самозалепващо фолио с ефект на карбонови нишки
:thumbs:
3M DI-NOC CARBON парче 30х122см бронз
[DI-NOC CA-42] Цена: 32.50лв.
Фолио имитация на карбон,от серията DI-NOC ,е cast folio(автомобилно фолио)предназначено за интериорни и екстериорни решения.Фолиото поема остри 3D релефи и кривини.Издържа на температура до 100 градуса С,разтегливо е до 400%,не се драска.

Производител:3М Япония

Гаранция:12год. при вътрешни условия

4год. при външни условия
А да Ви попитам, има ли различни цветове или само бронз и карбон?
batkotony - специалист
Ако си от София,твоята фирма се казва "Васкони"-склада им е в Дружба.Имат няколко цвята -черен,бял,червен,син ,златист...В сравнение с това на 3М е с по-дребни шарки на карбоновата имитация.Също така лепилният слой е цял и за целта при лепене трябва да се ползва "сапунена вода" ,както каза колегата по-горе, или друг неутрализатор на лепилото при монтажа на фолиото.При 3М нещата стоят по друг начин-лепилният слой е снабден със специални канали,по които може да се "гони" въздуха и това позволява лепене на сухо...Абе 3М-ското си е истината,но трудно се намира.
ПП.Ролката на това от "Васкони" е 144см,докато това на 3М е 120см ако не се лъжа...И квадратния метър е около 80лв. някъде...
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за фолио ,пластмасов лист!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: