• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
SHADOWAWS - специалист
Като първа тема, мисля да пусна точно това.
Някакси ми се стори „мисията невъзможна“ като тръгнах да си правя CNC фреза. И с много лутане из нета, попаднах на това:
клик
кликни ме
цъкни
това също

Сега единствената ми мисъл, е как по ангелите да си направя едно от тези :?: .....някакви идей и чертежи да Ви се намират :?:
sspoko - специалист
Така поставен въпроса е много общ чертежи и размери би трябвало сам да избереш в зависимост от това какъв габарит детайли искаш да обработваш и какъв ще ти и е режещия инструмент ако си изясниш тези неща и разгледаш малко по внимателно клипчетата сам ще се справиш системата не е никак сложно нарисувай си предварително схема и тогава питай за конкретни детайли възли и прочие. Колкото до първоначалната ти идея за CNC виж тук колегите доста подробно са разгледали въпроса viewtopic.php?f=18&t=8418&hilit=cnc .
SHADOWAWS - специалист
Идеята ми е да обработвам дървени плоскости и алуминиеви такива, не по големи от 25х25см на принципа на копирането. Ще обработвам с дремел, по-точно идеята ми е да е гъвкавото рамо на дремела. Спънките ми са:
-самите размери на плота
-как да си разграфя плота на който да работя?
-коя конструкция на цялата тази машина е най-добрата от към точност, лесна и бърза за изработване?
-от къде да си набавя материялите евентуално и колко кеш ще кихна в магазините (приблизително казано)?
-как да захващам шаблона и заготовката?
-ако не намеря нещо дето е за конструкцията на машинката, може ли да се замести с друго и какво?
pretorian - специалист
Виш тази тема, ръчна копир фреза за дърворезба с един шпиндел
SHADOWAWS - специалист
pretorian написа:
Виш тази тема, ръчна копир фреза за дърворезба с един шпиндел
Нищо полезно няма! Само снимки на нещо, което съм виждал вече.

Моля Ви хора, помогнете ми както можете :!:
SHADOWAWS - специалист
Пичове, сега, като съм посочил в темата „ръчна копир фреза за дърворезба с един шпиндел“ че имам схемите на оня модел, не значи, че искам да си правя него. Искам да ми помогнете с акъл, да си направя от моделите от клипчетата на първия ми пост в темата. И така, има ли желаещи за това начинание? :-D
velsi - Почетен майстор
Казваш коя точно конструкция най ти допада, решаваш че ще използаш нея и почваме да я разнищваме. Конкретни проблеми - конкретни решения. Аз така ги виждам нещата.
SHADOWAWS - специалист
velsi написа:
Казваш коя точно конструкция най ти допада, решаваш че ще използаш нея и почваме да я разнищваме. Конкретни проблеми - конкретни решения. Аз така ги виждам нещата.
Добре, да започнем с този модел тогава: http://www.youtube.com/watch?v=DytNtu2dbcY
MOM4ETO - специалист
Да не пускам нова тема ще пиша тук.Избрал съм конструкцията , като при тази но с по-малка площ.Ще се обработва алуминий и ме интересува подобряването на горната конструкция.

Изображение

Ще използвам:
Прецизните оси S12
Регулируеми линейни лагери Ф12
Опора за ос Ф12
SHADOWAWS - специалист
MOM4ETO написа:
Да не пускам нова тема ще пиша тук.Избрал съм конструкцията , като при тази http://img684.imageshack.us/img684/6663/dsc03896k.jpg но с по-малка площ.Ще се обработва алуминий и ме интересува подобряването на горната конструкция.

Ще използвам:
Прецизните оси S12
Регулируеми линейни лагери Ф12
Опора за ос Ф12
Ванка, и на мен ми е интересно как да се усили горната част на конструкцията на този тип дупликатор. Но за да обработиш алуминии, трябва стилуса да ти е неподвижен. Поне според мен. Иначе не знам как ръката ти ще се справи с вибрацийте :?
Дано някой ни даде акъл как да стане, че „боба“ ми свърши :-D
  • 1
  • 2

Тема "Как да си направим Дупликатор и Копи Гравьор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: