Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
laki1968 - специалист
Ще си правя облицовка....отначало мислех да си купя едни плочи-имитация на камък- по 7лв.бройката с размер 0,60/0.60. Ама после реших че ако си ги отлея сам ще ми излезе бая по евтино. та въпроса ми е- има ли силикон които е сух,бърка се с вода или неква друга течност и после се налива-искам да си направя калъпи с него. по телевизията съм виждал такъв ,но не зная къде се продава и има ли го в бг.
hkoko - специалист
За да нямат шупли ще ти е необходима и вибро маса.
laki1968 - специалист
в час съм с технологията,само не знам с кво да направя гъвкав калъп. с обикновен силикон не съм сигурен че ще стане добре
bigshop - специалист
Виждал съм да се прави калъп с обикновен силикон (прозрачен). След това с него се отливат 30 отливки от гипс без проблеми.
Когато се прави калъпа, детайлът който се използва, се намазва със сапун, веро и други подобни за да не залепне.
laki1968 - специалист
в краен случай и от обикновен силикон ще направя калъпа ама ми се щеше да ми е по лесно.........Дали някъде не се продават готови калъпи??? :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Нещо много сопнато пиша напоследък, та ти се въздържах. Нооо...
НЕ, не знам тук да има сух силикон дето да си го забърйкаш с водичка....
И се чудя, като знаеш всичко за калъпите, да се моря ли да ти пиша.
Още повече, че чак оргазъм да получа от акрилния ти силикон.
Takezo Sensey - модератор
Онова от което правеха калъпи не се ли казваше гел :? ...

Освен сапунена вода за разделяне на отливката от калъпа се ползва и силиконов спрей на БАЕР, но и цената му е каза за БАЕР. Обикновен силиконов спрей за табло на кола също върши работа . Все пак ако не успееш с калъпа, поръчай си готови тук :

http://niepetrovi.com/Glaven/opk/za_pod ... odove.html
svetliopi44 - Чирак...
Ебахти, до къде стигна с калъпа бе човек .
Споделяи ,че имам едно упражнение за домашно ...
Илиян Илиев™ - майстор
laki1968 написа:
Ще си правя облицовка....отначало мислех да си купя едни плочи-имитация на камък- по 7лв.бройката с размер 0,60/0.60. Ама после реших че ако си ги отлея сам ще ми излезе бая по евтино. та въпроса ми е- има ли силикон които е сух,бърка се с вода или неква друга течност и после се налива-искам да си направя калъпи с него. по телевизията съм виждал такъв ,но не зная къде се продава и има ли го в бг.
Тези са специализирани в производството на разни двукомпоненти гуми и други подобни материали предназначени точно за правене на калъпи. Избора е голям.

http://www.poolkemie.it/home+B6Jkw9Mg__.0.html
svetliopi44 - Чирак...
Илияне ,япреведи некоя цена ,че нищо не им разбирам... :-D
Нещо за направа на калъп ме интересува.

Тема "ОТЛИВКА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: