Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
xPLOID - помощник
Здравейте на всички съфорумци.
Как мога да направя от пепел от аспирация от циркуляр за ПДЧ нещо като екобрикети смисъл да се забъркат с нещо и с подходяща форма да се направи нещо като кубче например или паралелепипед.Преди няколко дни забърках с двигателно масло и пресовах на ръка до колкото е възможно и го оставих така да видя дали ще се втвърди поне малко.Някой пробвал ли е подобно нещо?Като малък си спомням бабите на село забъркваха пепел от въглища с нафта маи и правеха като тухлички но как идея си нямам.Ще се радвам да чуя вашите коментари съвети и упреци.
xPLOID - помощник
Минавала ми е идея да направя нещо като тръба в единия край да има някакъв вентилатор а в другия край да е директно в котела.Целта е пепелта (фина е като брашно) да се подава по малко след разпалване на котела.При плавно и разпръскано подаване върху цялата горивна площ изгаря добре ,калорична е, а задръстването на кюнци и комин ми е най малкия проблем.Целта на цялото занятие е да се използва като алтернативно гориво.Писнало ми е да ме лъжат с дървата и мисля ли мисля как да измисля тази интервенция.Убедих се ,че в домашни условия екобрикет или някво подобие маи няма да се получи.
griffin - майстор
Колега ако подаваш опилките в вид на прахообразна струя да не се получи бомба, дърводелците из нет-а изрично предупреждават вентилацията на работилницата да е от метални тръби защото при натрупване на статично електричество може да стане весела експлозия, доколкото знам и брашното смесено с въздух по тоя начин образува взривоопасна смес, но за това по добре някой който е работил в мелница да даде акъл.
xPLOID - помощник
Моят шеф на работа има нещо подобно(имал е де) но не може да ми го обясни точно.Голям котел от сорта на около 100 и нагоре киловата на твърдо гориво.На него е имало "центрофуга" която по някакъв начин завихряла пилките , но така и не успя да ми го обясни като хората.Не знам защо се е отказал от него но не съм чувал да е имало експлозии или е била недостатъчно калорична,защото става на въпрос за много кубици отопляем обем или е имало някаква друга причина.Моля, споделете, ако някой е виждал нещо подобно.
А по принцип ПДЧ-то е забранено за горене....

Тема "Пилки (пепел) от аспирация на циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: