Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ZEDYCUS - майстор
Наскоро се сдобих с мини банциг на Райдер модел RD-BSW17. взех го без паралелен и напречен водач за дъските. В идеално състояние- малко употребяван. Веднага след първата проба бях готов да го препродам, режеше отвратително, с докрай опъната лента, ряза не ставаше перпендикулярен, а с дъга. Водачите за лентата се оказаха някакъв графит, отвратително крехък. Не можеха да задържат лентата отвесно.
На предишната ми работа шефът ми имаше банциг за метал и на него бях виждал, че водачите за лентата са успоредна двойка лагери, а лентата се подпира напречно от друг. Та реших да направя такива опори с лагер.
Материалите бяха стебло от амортисьор за задна врата на фолксваген- фи 8мм и две плочки метал 40х 15х4мм. 4 броя лагерчета от фрезери за оберфреза и 4 винчета за стягане. Отворът за винтовете които държат лагерчетата е малко по голям , за да има възможност за реглаж по дебелината на банциговата лента. След монтирането им работата на банцига стана както си трябва, ряза си се получава вертикален.
Малко дълго обяснение се получи , та за яснота ето и две снимки.На втората снимка не съм монтирал още оригиналния лагер, който подпира лентата от към гърба. И си личи как лентата се вряза в метала. Утре по светло ще снимам и паралелния водач за водене на материала, пак направи си сам. :)

Прикачен файл

DSC02081.JPG

Прикачен файл

DSC02082.JPG

Прикачен файл

ABCD0001.JPG

Прикачен файл

ABCD0008.JPG

Прикачен файл

ABCD0009.JPG
gogotattoo - специалист
Здрасти,
Абе аз се борих скоро със същия проблем и смених бакелитовите водачи с дървени/бамбук от клечки за ядене/, ама веднага почвам това с лагерчетата. НО не вдявам това ф 8 как е хванато за планката, на заварка ли - я разглоби всичките чаркчета и ги снимай заедно. И вземи ми направи едно блокче, квадратче да замени това червеното точно в центъра на масата, щото естествено, че е криво и когато режеш нещо малко, детайлът закача ро ръбовете - гледах го ама ме дразни и ме мързи да го направя от дърво :rolleyes: Купих ленти от Габрово, доста дебели - 0.6 мм и ми казах, че се пукали, щото е малък диаметъра на колелата, ама аз пробвах само че режат яко, но не съм ги експлоатирал та да видя дали се пукат. Довечера ще пусна линк, щото са и евтини.
Д аоправиме банцига и аз ти ставам фен =D>
ZEDYCUS - майстор
Здрасти и от мен, на заварка е фито към планката, утре ще го разчастя и снимам, а тая червената пластмаса ще я сменям с текстолит да стане наравно с плота. По моята няма проблем да направя и на теб. :partyman: А ленти намерих евтини оригинални в
http://www.marden-bg.com/?town=%D0%BF%D ... 624&type=t
И в Евромастер Пловдив по 7 лева. Ма няма да се разсърдя на по хубави от Габрово. Поздрави.
gogotattoo - специалист
http://tehnoles.com/index.php?option=co ... Itemid=191

Това са лентите - водят ги за метал, =D> Изберете българското!

Ти хубаво ми направИ плочката от текстолит, ама да вземеш да ми направиш и двата водача, щото аз съм любител заварчик, ама много искам да заварявам като хората, ама то иска И практика. Ще имама проблем със съосността на двете лагерчета; доскоро правих гриндер - знаеш от другия форум и ми писна от заваряване, искам го наготово - всичко плащам или бартер, с парите е немската система - всичко си има цена!

Ако имаш нужда от нещо конкретно - втора ръка, пиши на ЛС - аз съм пещерата на Али-Баба; а ония снимки от работилницата на балкона са стари - сега е два пъти по-населено :lol: :lol: :lol:
ZEDYCUS - майстор
:-D Подпори сложил ли си под балкона. А за държачите ще почакаш да се натуткам и да намеря лагерчета подходящи. Па за :partyman: ще се разберем. :-D
ZEDYCUS - майстор
Ето обещаните снимки на разглобените водачи. А отстрани на кадъра се вижда разбичен дрян около 6см широк 1,5 см дебел.. :wink:

Прикачен файл

DSC02096.JPG

Прикачен файл

DSC02094.JPG
markov_75 - специалист
Малко да съживя темата.Огромни благодарности на ZEDYCUS че сподели как да се направи този циркуляр като хората.Да се поваля и аз с моите водачи,собствено производство.Лентата е каквато той ми препоръча и реже страхотно.

Прикачен файл

Снимки0049.jpg

Прикачен файл

Снимки0048.jpg

Прикачен файл

Снимки0047.jpg

Прикачен файл

Снимки0046.jpg

Прикачен файл

Снимки0045.jpg
ZEDYCUS - майстор
:partyman: Радвам се, че съм помогнал. Поздрави. :partyman:
markov_75 - специалист
Колеги,от къде да си поръчам ленти за такъв банциг като на ZEDYCUS.Той ми бе дал телефон на едни пичове които предлагаха добри ленти,но им затрих номера.Звънях на ТЕХНОЛЕС но нямат тесни ленти за дърво.
maleeeestrax - специалист
Ако си от София при Ташев има всякакви ленти http://www.tashev-galving.com/300391-20 ... 0%B2%D0%B8

Тема "Ъпгрейд на Мини Банциг(детска играчка) Райдeр RD-BSW17" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: