• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Kaloyn - напреднал
Задравйте !!
Реших да си закупя ново бюро. Бързо стигнах до извода, че е доста по добре да си го проектирам и зглобя сам. След няколко часа и няколко варианта с брат ми стигнахме до този вариант.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Имам два основни въпроса.
1. Какъв тип винтове се използват за свързване на отделните елементи ПДЧ, и само с винтове ли да ги свържа ?
2. Има ли начин да няма винтове отгоре на плота ?

Ако може да ми препоръчате и фирма която да изреже и кантира детайлите в София. Нямам желание да закупувам цяла плоча, а искам да заплатя само квадратурата на детайлите, която е около 3.5 м2 ( зависи как ще дойде по евтино ).
shotik - майстор
В Практикер,Бриколаж и Баумакс разкрояват и кантират,за сглобки ти си прецени с кои можеш да работиш.а ако нямаш инструменти ,намери такива ,които са външни /на са вкопани в материала/ и се монтират в ъглите на детайлите.
baharkadirov - специалист
Kaloyn написа:
Има ли начин да няма винтове отгоре на плота ?
Прикачен файл:
IMGP4200.JPG
Можеш да направиш като мен...ако ти допада де...Както при долният ред на кухненските шкафове се закрепят към плота....Направи нещо като "скелет"от същия материал с широчина 100 мм...и дължина ....според дължината на бюрото....Можеш да сложиш и колелца на шкафчето....
Kaloyn - напреднал
Гледам из форума за кроенето в Практикер,Бриколаж и Баумакс има негативни коментари, затова питам за фирма.

За зглобките сигорно ще използвам планки.
shotik - майстор
И в трите магазина съм поръчвал,всичко е било отлично,само дните за които е изработено е било различно.В началото,когато все още беше като "ново" тази услуга ,за следващ ден бяха готови детайлите,сега на всякъде е според това дали имат от материала и поръчките.
Kaloyn - напреднал
Мерси много.
На мен практикер ми е близо, такаче явно там ще се ходи.
root666 - специалист
Точно Практикер недей. Не кантират (поне в Пловдив), изключително неточни и накъртени срязове, високи цени.
PCL82 - майстор
Добри впечатления имам от бившия магазин 501 Стоки на Сточна гара, сега Топливо.
Режат точно и кантират здраво. Има тънки и дебели кантове, разнообразие от цветове. Цените са прилични.

Материалът им е Кроноспан. На мен ми се падна приличен. Посредата, където са по едрите парчета е малко по-рехав-фрезата за панти пробива бавно в началото, а средата я изяжда много бързо. Въпреки това е достатъчно плътен-никоя плоскост не ми се сцепи при диблите.

Машината им обаче оставя един косъм по малко от долната страна на среза и кантовете не се допират плътно до ламината от адната страна. О т предната са наред.

При дебели кантове ги застъпват под прав ъгъл и не огормят ъгъла-трябва да се оформят с макетно ножче. На газарските мебели дебелите кантове са напаснати под 45 градуса в ъглите и челата им не се виждат.
Kaloyn - напреднал
Като спомена дибли.
Как най добре се правят отвори за дибли? Доколкото разбрах се продават някакви "шаблончета" по 3 4 лева.
Какъв трябва да е отвора за диблата ? Същия като на диблата или малко по тесен ?
Mike - специалист
Kaloyn написа:
Като спомена дибли.
Как най добре се правят отвори за дибли? Доколкото разбрах се продават някакви "шаблончета" по 3 4 лева.
Какъв трябва да е отвора за диблата ? Същия като на диблата или малко по тесен ?
Най простите шаблони са кръгче с винтчета (стопорчета), което се поставя на свредлото за ограничаване на дълбочината. Другото шаблонче е едно калпаче с конусче накрая. Продават се в размери 4, 6, 8 и 10 мм. Може да има и по големи но тези са най разпространените.
http://postimage.org/image/5ohgq8hj8/

След като се пробият отворите, тези калпачета се поставят в отворите. Двете части (тази с шаблончетата и тази в която ще правиш отвори за другата част от диблата) внимателно се доближават както трябва да бъдат и се почукват леко. Калпачетата поставят центърчетата на неразпробитата част. Пробиваш, мажеш диблата с лепило и сглобяваш.....

http://postimage.org/image/4lc5259wk/

Аз лично където има възможност и е скрито тряскам и по някоя видия. Просто у дома размерите на членовете на домакинството ни са малко .....ъъъъъ като на българи 8-[ та все усилвам да е здраво.

Иначе има и шаблони но са по скъпи. Какво представляват и как се работи:

http://postimage.org/image/4lc1r2kx0/
Последна промяна от Mike на вт май 10, 2011 3:49 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Бюро от ПДЧ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: