Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dimcho93 - напреднал
Колеги от известно време поялника ми прави дертове не иска да работи.. всичко му е на ред в трансформатора и около него .. проблема е в кабела и щепсела .. Искам да го сменя обаче в самия кабел има три жички които идват от щепсела и се сварзват кам трансформатора.Обаче щепсела не може да се разглоябава и не знам тези три жички как трябва да се свържат към един обикновен щепсел за да си направя нов кабел .Някой ако има идеи моля да пише ?
ohdan - специалист
Колега , а сигурен ли си че е наистина от кабела :? Смяташ че е прекъснат ли и ли какво?
Според мен няма начин въпреки че щепсела е неразглобяем, опитай да го разрежеш по средата , все ще успееш да видиш кое къде е свързано, така и така ще го сменяш :wink:
Не знам за какъв поялник точно става дума , щом е с трансформатор може проблемът да е и от хлабави връзки, а също и избила намотка в бобината на трансформатора.
Успех!!
dimcho93 - напреднал
Сигурен съм в кабела колега защото когато го опъна работи а когато се прегъне малко и спира .... амии поялника е много хубав стар руски .. нали знаеш няма по хубаво от стария материал !!!
vvventsi - специалист
след като са три проводници единия е фаза другия нула третия защитен ,режи щепсела ако е от него или направо смени целия кабел ,двата проводника влизат в трафа другия най вероятно е свързан към корпуса му който е защитния ,двата захранващите дето отиват в трафа се вържат към контактните клеми на щепсела ,третия защитния към пластината на щепсела!
valat111 - специалист
vvventsi написа:
след като са три проводници единия е фаза другия нула третия защитен ,режи щепсела ако е от него или направо смени целия кабел ,двата проводника влизат в трафа другия най вероятно е свързан към корпуса му който е защитния ,двата захранващите дето отиват в трафа се вържат към контактните клеми на щепсела ,третия защитния към пластината на щепсела!
Индукционен поялник с метален корпус!? #-o има ли такова животно?
vvventsi - специалист
корпуса на трафа не на поялника
ohdan - специалист
vvventsi написа:
корпуса на трафа не на поялника
Мисля че точно го е казал колегата vvventsi , на практика всички такива уреди са захранени по този начин , а това че поялника е пластмасов не значи че трафа не би трябвало да е занулен. Сигурен съм че поялникът е от тези Изображение
valat111 - специалист
От доста години ползвам стар полски индукционен почлник
Прикачен файл:
DSCI0360.JPG
. На снимката е с оригинален щепсел. Защо ли не е захранен по "този начин", а аз не изпитвам никакви притеснения относно безопсността?
ohdan - специалист
valat111 написа:
От доста години ползвам стар полски индукционен почлник
Прикачен файл:
DSCI0360.JPG
. На снимката е с оригинален щепсел. Защо ли не е захранен по "този начин", а аз не изпитвам никакви притеснения относно безопсността?
Съгласен :thumbs: има и изключения разбира се , просто човекът е споделил тук че неговият кабел е с три проводника :) място за спор няма ,важно е да се помогне да реши проблема. :wink:
Тани - модератор
Стандартно проводника за заземяването(зануляването) е в жълтозелен цвят. Преди обаче да отрежеш кабела близо до щепсела провери с огъване дали там е проблема. Възможно е да е прекъснал и там където влиза в поялника!

Тема "ПОЯЛНИК ПОМОЩ ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: