Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kikirikiki - специалист
Здравейте,
Сблъсках се със следния проблем - няма къде да си поставя телевизора :)
Хрумна ми една идея, на не знам как да я осъществя.
Направил съм картинка в която се илюстрира идеята ми.
Нещо като пилон по който телевизора да се движи нагоре-надолу, както и да се върти около нея, понеже кухнята е от едната страна, а хола от другата.
трябва някак си да се застопорява и на различни височини
Телевизор 32-37 инча
Благодаря Ви предварително!!!

*Натисни на картинката за да видиш как се движи телевизора :)

Прикачен файл

tv_my.gif
Georgi_G - специалист
Не мога да дам предложение за схемата на монтаж, но след като имаш идея да го качваш и на високо, пробвай да погледнеш как/дали се вижда под ъгъл отдолу-нагоре с мнимален наклон напред, както без такъв, ако си по-близо до него.

Сега се сетих за конструкция, подобна на механизмите на масивните слънчеви чадъри(около басейни, кафета, ресторанти), които се вдигат и свалят с някакъв въртящ механизъм с ръчка, който единствено(при разтваряне на чадъра) издъпва нагоре обръча при пилона за който са захванати спиците. А спускането(затварянето), мисля, е благодарение на собственото тегло на конструкцията.
schuldiner - майстор
Пръстен, на който е хваната стойката на тв-то, а през пръстена удобен за ръчно навиване винт за застопоряване към пилона. Виж рибарските стойки, фотографски статив или пулт за ноти. А по-добре според мен е захващане като при велосипедите - не с пръстен, а със скоба и палец за бързо заключване.
Тани - модератор
Замисли се колко често ще ти е необходимо да вдигаш или качваш телевизора за да е нужно да усложняваш конструкцията . След първоначалните тестове и избор на височина ми се струва, че ще е необходимо само да се върти около оста на тръбата . В този случай ще може да си купиш стойка с рамо и на местото на планката за закрепване на стена да завариш тръба с подходящ диаметър,в която да влезе тази на пилона, а друго парче от същата тръба със заварена за него гайка да ползваш като ограничител за височина на стойката на пилона!
ESPACE - майстор
Харесва ми идеята с тръбата. Аз бих използвал неръждавейка цол и четвърт или цол и половина. За скоба може да се ползват тези
Изображение
гумено-металните за тръби със заварената гайка за шпилка 8мм. Две такива скоби ще го държат без проблем телевизора поставени горе и долу на носещата планка. Вече как ще ги захванеш към нея е по избор.

Тема "Уникална стойка за телевизор?!?!?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: