Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
cakev79 - специалист
Камината направих предната зима и дори няколко пъти я ползвахме с приятели.Но вече ми се иска мезето само да се пече :lol: :lol: :lol: .Някой ако има снимки на подвижен грил да качва.То самия грил не е труден за съчинение,по скоро схемата за задвижване.Има варианти с моторче за чистачки,аз мисля за някоя стара бормашина.
hladnia - специалист
cakev79 написа:
.Някой ако има снимки на подвижен грил да качва.То самия грил не е труден за съчинение,по скоро схемата за задвижване.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
cakev79 - специалист
Благодарско за снимките.Може би аз не съм се изразил правилно.Искам цялата конструкция да е подвижна,за да мога да я махам.
shotik - майстор
Имам моторче -грил от печка за 220 волта,моторчето извън камината ,само една дълга ос да направиш към него и някакво лагеруване на кука от тел или Y образна подпора и си готов.Ако ти харесва идеята ми пиши на л.с..
cenko6 - специалист
Аз онзи ден си купих за 10лв от Метро моторче за грил което се захранва от една батерия от 1.5в. Взех го специално за да мога да си печа пиле на жар когато хода на палатка, щото на дацата бързо им омръзва да въртят шиша. Иначе има такива моторчета и на 220в. Не си струва моторче от чистачки, трансформатор кабели и т.н.
shotik - майстор
Ето го моторчето :
Прикачен файл:
P1070474.JPG
P1070474.JPG (91.69 KиБ) Видяна 3637 пъти
Прикачен файл:
P1070476.JPG
P1070476.JPG (93.38 KиБ) Видяна 3637 пъти
Прикачен файл:
P1070477.JPG
P1070477.JPG (80.95 KиБ) Видяна 3637 пъти
Трябва да направиш от подходящ материал ос с квадратен край,който да се застопорява в оста на моторчето,на който да има и поне два шиша .които да въртят мръвката,нещо подобно на знак за кабел на USB.Този шиш трябва да лагерува ,за да не се товари моторчето с тежеста на печеното месо.Както ти писах може на две куки или на две Y образни подпори в двата края,това сам ще си го измислиш,а може и по -добро решение да намериш.Прави един оборот в минута.

Тема "Подвижен грил към готова вече камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: