• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Our - напреднал
Правя си работилница. За инструментите си сглобявам табло с гвоздеи по него, и хоризонтална летва с дупки за отвертките. Какво да си измисля за свредлата за бормашината и за видии, болтове, гайки и.т.н. Много мислих и всичко, което ми идва наум са разни пластмасови кутийки закрепени някак ... нещо по-идейно? :) :) Благодаря предварително
petkov_75 - специалист
По-дебела летва с отвори,според размера на свредлата,но не забравяй и някакво дъно,да не изпадат. :-D
Spokoiniq - майстор
Никой не е измислил колелото и топлата вода, дървено трупче от твърдо дърво, с гнезда по размери за свредлата.Него на стената не е много удобно да окичиш, но е по-практично, говоря от опит, след пробване на различни варианти.
Our - напреднал
Значи като за отвертките, ама с дъно. :)
А за крепежните елементи кво да скалъпя? :)
Тани - модератор
Аз си ги държа в найлонови пликчета с цип . Не че не става да ги закачиш на стената , но е п- удобно да ги държиш в чекмедже. В моя случай стоят на рафт в една саксия тип "сандъче" която е с приблизителни размери 12х12х30 см и пликовете си стоят изправени и подредени. Ако много държиш на реда може да си направиш и разделители от твърд картон - М3;М4;М5;М6 ... И съответно зад всяко картонче в различни пликове : гайки, шайби и болтове с различни дължини от този размер (да речем М6)
8180 - майстор
Our написа:
Значи като за отвертките, ама с дъно. :)
При подходящо трупче няма нужда от дъно - глух отвор със същата бургия. Ако напишеш и размерите край отворите, става много удобно.
За дребните неща имаше един "класически" вариант - бурканчета с винтови капачки. Капачките завинтени под рафта с по два винта/пирона. Всичко ти е пред очите, сваляш бурканчето и действаш.
Сега и шишета разни такива има - за по-дългите неща.
cenko6 - специалист
И аз болтове и гайки държа в стъклени боркани с винтова капачка. От долната страна на стилаж съм заковал винтовите капачки и буркана с болтовете просто завивам за капачката. Така практично използвам стилажа, от горе инструменти, от доло висят борканите с крепежни елементи. Ще снимам и ще покажа.
Our - напреднал
За свредлата направих това със глухите отвори в трупчето - стана доста добре. За крепежните елементи някак си не ми се ползват буркани ... :? Някакви кутийки искам да си скалъпя, ама ... все още не идва идеята..
shotik - майстор
Гайки ,болтове,пирони ,шплентове и др . съм ги сложил в кутии от сухо мляко и отвън на лепенка надписал какво има в кутията,а кутиите съм ги наредил на рафтове.

Виж темата "Майсторски кът",има такива решения на колеги и моето решение,за което ти пиша.
STO-YAN - специалист
cenko6 написа:
И аз болтове и гайки държа в стъклени боркани с винтова капачка. От долната страна на стилаж съм заковал винтовите капачки и буркана с болтовете просто завивам за капачката. Така практично използвам стилажа, от горе инструменти, от доло висят борканите с крепежни елементи. Ще снимам и ще покажа.
+1
Най-практични са малките бурканчета от детски храни или от бурканчета за сладко. На мен лично този начин най ми допада,
защото, когато търся нещо имам визуален контакт със съдържанието!
Не се чуди, а пробвай. Ако не те устройва, сменяй концепцията. Успех!
  • 1
  • 2

Тема "В какво да си държа крепежните елементи и свредлата..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: