• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
bobimimi - напреднал
Колеги, решил съм да си направя едно вело-мотопедче за вилата, да си хода за бира :partyman: . Купих едно двигателче от "puch" . Ако някой е правил нещо подобно, нека обменим опит . Най-вече не ми е ясно, как да закача венец на задното капла от ляво. Няма да откажа идея, защото не ми хрумва нищо друго освен да заваря венеца за каплата с електрожена.
velsi - Почетен майстор
Може да се направи и по по-интелигентен начин, но има значение каква е главината и какъв е венеца.
bobimimi - напреднал
Аз още не съм купил колелото, че не ми се съсипва моето. Ще купя някакво за целта . За какава главина да гледам като го копувам?
shotik - майстор
Прочети тази моя тема и отговорите :
viewtopic.php?f=16&t=26347&p=262866&hilit=%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4#p262866
bobimimi - напреднал
Прочетох тамата ти но не можах да намеря отговор на вапроса , как да захвана венеца за каплата :cry:
shotik - майстор
На венеца има отвори ,през които с болтове се стяга към каплата през спиците или ако има венец на каплата към него.
velsi - Почетен майстор
Това в спиците е един от най-разпространените и съответно най-аматьорския начин. Навремето изработих сигурно десетина такива мотопеди. Понеже беше отдавна за велосипед-донор се използваха популярните тогава сгъваеми Балканчета с контра на задната капла. Какво направих аз: Свалям главината от спиците и я давам на стругар, който от лявата страна нарязва лява резба със стъпка 1 мм и диаметър колкото позволява главината. Изработва и гайка с малка периферия, на която аз после заварявам преден венец, избит от курбела и също разстърган до външния диаметър на гайката. Получава се една много елегантна сглобка, която винаги може да се демонтира при нужда. После нареждам спиците и центровам каплата. Ако сега се прилага този вариант трябва да се гледа каква е главината. Трябва да има достатъчно място и главината да не е конусна в тази си част. Успех с преработката!
bobimimi - напреднал
Мерси много за помоща. Като напредна с проекта ще кача снимки.
gen4o83 - напреднал
Ще направя клипче или снимки и ще ти кажа как да го поставиш,ако е от ляво трябва да се обърнат кученцата вътре във венеца,моето е от ляво.
bobimimi - напреднал
Е да от ляво щще е
Ще се радвам на снимки
  • 1
  • 2

Тема "Вело мотопед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: