Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Stefan2000 - специалист
Здравейте.
Бихте ли ме насочили с някакви идеи, от къде мода да намеря някакви цилиндрични зъбни колела?
Изискванията не са високи, ще се въртят на ръка и няма да предават голям въртящ момент, сухо триене, но все пак.
Вариант 1 е да са 2 бр. с еднакъв брой зъби и работно междуосово разстояние 50 или 40 мм., и толкова.
Вариант 2 е, ако не се намерят с такова междуосово разстояние, да се ползват и +2 паразитни зъбни колела. Тук вече размерите не са от голямо значение, диаметър около 50мм. би свърршил работа. Само колелата трябва да са с еднакъв модул и поне 2 от тях еднакви, с равен брой зъби.
Работа биха свършили и по-здрави пластмасови колела, все пак не от касетофони.
Мисля че по-евтин вариант ще е да се намери нещо готово, а не да се поръчват.
velsi - Почетен майстор
Ако става дума за единично изделие, а не за някакво производство, разходи се по пунктовете за вторични суровини. Много често излизат интересни неща и вероятността да намериш каквото ти трябва не е малка.
willow75bg - напреднал
www.nibora.com

Разгледай сайта,има много каталожна информация.Като си наясно какво искаш се обади на посочените телефони.
Stefan2000 - специалист
Благодаря, предлагат наистина голямо разнообразие и от други елементи.
Пуснах едно запитване и ако цената ме устройва ще е чудесно.

Вероятно сте любопитни за какво ми трябват? Ще ви кажа, а вие пък може и да дадете някакво интерсно предложение.
Искам да направя малка валцова преса. Нещо подобно по конструкция, като валците за грозде, замо че за метали. За валцована дебелина под 0.5мм.
Валовете мисля че вече съм ги подбрал - бутални болтове от камиони.
Сега умувам в-у страниците. И най-вече как да се регулира дебелината на валцоване. Мисля, между двта опорни лагера да се направи срез на около 3/4 от ширината на всяка страница, и да се притяга или отпуска с болт. С подвижни лагерни легла ще се усложни и оскъпи конструкцията. А тъй като това е експеримент с неясен за сега резултат, стремежа ми е за минимални инвестиции, поне от към финанасии.
друмчо - специалист
От зъбни помпи, по големи за транспортиране на течности.
Ето инфо за това което искаш да правиш:
http://www.ivekra.com/prj16.html
Stefan2000 - специалист
Виж, за помпите не се бях сетил.
Колелата от линка, които биха ми свършили работа излизат по 10-тина лева.
А устройството което искам да направя е нещо такова, само че в по-опростен вариант. Само с колелцата от дясно.

Прикачен файл

Val.JPG
Val.JPG (83.58 KиБ) Видяна 7592 пъти
друмчо - специалист
ОК. Виж в пунктовете за скрап. Доста фирми сменят оборудването.
stilnik - специалист
Stefan2000 написа:
Виж, за помпите не се бях сетил.
Колелата от линка, които биха ми свършили работа излизат по 10-тина лева.
А устройството което искам да направя е нещо такова, само че в по-опростен вариант. Само с колелцата от дясно.
Тази машинка е имаше на вторичните на "Бенакс" - до зоологическата градина.Там до палетата с акумулатори. Провери, може още да е там - беше отделена.

Тема "Зъбни колела, от къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: