Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Привет,
Опитвам се да измисля проект за лесна и сравнително евтина тента, която да си отнеса, когато се изнеса от апартамента, в който съм под наем. Спрял съм се на два варианта.

Единият е да взема 2 стойки за слънчеви чадъри, да забуча в тях по една тръба. Между тръбите да опъна въженце и на нея да "простра" парче плат/чаршаф, който в другия край ще е закрепен за стената с куки. Въпросът е какви тръби да използвам и дали вариантът е удачен? Знам, че няма да издържа на вятър, но ще я ползвам, когато пече ужасно, а не когато е мрачно времето.

Вторият вариант е да взема някакви крепежни елементи (не знам какви точно изобразени са в червено), които да излизат поне метър напред от стената. Между тях пак въженце и отново "простираме" тентата. Тук въпросът е, че не знам какви материали да приспособя. Въпросът е, че трябва да се дупчи яко и надълбоко, та приспособените неща да не паднат, а както казах апартаментът, все пак, не е мой.
Кой вариант ви се струва по удачен и как бихте процедирали вие? За по-нагледно съм добавил и схемички.

Прикачен файл

sennik.png
sennik.png (18.35 KиБ) Видяна 2638 пъти

Тема "Тента за балкон с молба за съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: