Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте :)
В кооперацията, където живея има малък паркинг, но понеже все още сме само аз и още 1 човек, случайни хора ползват паркинга и понякога спират така, че го запушват! :evil:
Разгледах опции за готова такава бариера, но са от 1300лв нагоре без доставка и монтаж, което е много.
Намерих тази viewtopic.php?f=47&t=33703&p=347422&hilit=%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%80%D0%B0#p347422
тема но нещо не ми се доизясняват изцяло нещата:
двигателя на пералнята върти ляво-дясно, това добре, но къде се връзва това централно от кола?
трябва ли да подава сигнал на контактор и той да го задейства?
и как да настроя оборотите?

много ще съм благодарен ако ударите едно рамо :)
romanpm - майстор
Ами ако колата ти огасне на бариерата :? или дете :shock: подобно е ако си на прелез :cool:
За това няма да я направя за 1 ден и с какви да е материали, рамото също ще гледам да е възможно най-леко:)
romanpm - майстор
:supz:
Neophyte написа:
За това няма да я направя за 1 ден и с какви да е материали, рамото също ще гледам да е възможно най-леко:)
Прегледай това http://electronicsdesign-bg.com/?t=6&c=12 , нужно е и фотоклетка за защита
NeoBoss - специалист
може да я направи , със клик да се вдига и със клик да се спуска , така няма нужда от допълнителни датчици таймери и други подобни. тябват му два ключа единия за прекъсване когато бариерата е долу и един за когато е в крайна точка горе.
Оборотите както е казано в темата която си дал ги регулираш със предвка за по голяма мощност.
Проблема ми е, че не знам как да свържа електрониката с двигателя?:(
другите неща са ок вече:)
NeoBoss - специалист
електрониката е най лесното тя е на релета , значи правиш си схемата така че да се контролира примерно от два бутона , като натиснеш едния се вдига нагоре , като натиснеш другия се сваля надолу (не съм сигурен но ми се че ще е нещо като на връзването на лампите в горидора (просто незнам как се управлява двигателя на пералнята)).
взимаш си едно дистанционно с 2 канала което да действа на този принцип (като натиснеш копче да сменя позицията на едното реле като натиснеш другото да сменя другия) връзваш релетата на мястото на ключовете и си готов.
http://www.lesibg.com/index.php?main_pa ... ucts_id=21

ето тука някакво примерно дистанционно което е програмируемо и може да си го настроиш да ти работи точно така като два ключа
започна да ми се прояснява,благодаря на всички:)
ако има нещо,пак ще ви притеснявам:)

Тема "Автоматична бариера за паркинг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: