Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
spokoen - специалист
Колеги налага ми се да освободя място в хола. Мисля да закача колелото на тавана, НО коридорът - единствено свободно място у нас, не е достатъчно широк, а тавана е нисък! С други думи не може колелото да виси нито от тавана, нито да се закачи на стената. Реших да пробвам да го закача в легнало положение на тавана (виж снимка).
Навит съм да пробвам да го направя, но дори да начертая схема, да купя железата и да ги режа, нямам електрожен и не разбирам от заварки. Намерих блокиращи макари, но те са много скъпи.
Ето няколко линка:
http://floaterhoist.myshopify.com/products/ba1
http://www.alpinsport-bg.com/index.php? ... b86eb33f92
Моля за помощ (идеи - снимки - схеми и каквото друго се сетите).

Прикачен файл

Horizontal Bike Storage Hoist1.jpg
Horizontal Bike Storage Hoist1.jpg (21.46 KиБ) Видяна 4890 пъти
bulhomes2 - майстор
В Лидл 2 пъти засичам такива стойки. Към 20 лв май бяха. Купил съм си, но не съм я слагал още и не мога да ти кажа какво точно има в нея, но целта е точно това - да си вдигаш колелото на тавана.
NeoBoss - специалист
горния линк е на принципа на лентовите щори за прозорисци невиждам нищо сложно в това да си ги направиш. Даже ако намериш някъде стари такива щори мисля че ще ти свършат работа механизмите това колело колко да тежи 5 кила макс да не се като балканчетата едно време :D
milen56 - специалист
В нас съм сложил простор на този принцип.Купуван е от Практикер.С малко подобрение от твоя страна ще стане за колелото.
Само гледай всяка пръчка да се монтира по отделно със собствени макарички.
spokoen - специалист
NeoBoss и milen56 опитвам се да си представя за какво говорите, но не мога. Чисто теоретически, ДА, работи на същия принцип, но как да комбинирам принципа на щорите с принципа на простора, не мога да си го представя. Единственото за което се сещам е някакъв по-прост механизъм само с макари, без стоп и връзване на въжето за някакъв болт. Помогнете с някакъв чертеж или снимка ?!
mumar има много красиви решения и още по-луди от тези, като тази снимка. Мен лично ме устройва само хоризонтално положение.

Прикачен файл

kolelo5.jpg
kolelo5.jpg (67.12 KиБ) Видяна 4538 пъти

Тема "Как да закача колелото на тавана?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: