Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Mega - специалист
Колеги имам стара съдомиялна машина Iberna. От години се смахна и нагревателя се нагъна от прегряване. Мисля си сега в този дъжд дали не мога да ползвам помпите за нещо по вилата? Чудя се дали могат да се позлват за водни помпи за поливане? При мен водата е гравитачна и мисля, че може да стане. Още не съм я отворил, но ще снимам като са пред мен.
romanpm - майстор
Ползвал съм за претакване на зеле , дебит и налягане са малки :)
Mega - специалист
Малки ли са? Защото струята в миялната е доста сериозна? Помня тази като работеше и я отвориш, докато спре тавана дори се мокреше? Винаги съм мислел, че правят доста налягане.
lov - майстор
Повече от 10 години въртях с помпа от пералня слънчеви колектори. На съдомиялната са далече по корави
Ами зависи - старите машини имаха много корави помпи и ще ти върши работа, ако е от тях. Новите машини разчитат на силни препарати и съответно помпите им са доста немощни.Твоята не знам от кои е.
Mega - специалист
Машината е поне на 15 години. От 5 не е на активна служба. ;)
Е, значи е от старите. Имат едно слабо място - уплътнителния фибър зад перката, от времето започва да пропуска. Е то сега има да се продават, но когато се занимавах си беше проблем. Не могат да засмукват, но правят добър стълб.Преди да я развъртиш и сипи вода , да поседи и да се развърти лесно.
Mega - специалист
Тези дни ще я сваля и ще сложа снимка тук.
romanpm - майстор
Mega написа:
Малки ли са? Защото струята в миялната е доста сериозна? Помня тази като работеше и я отвориш, докато спре тавана дори се мокреше? Винаги съм мислел, че правят доста налягане.
То и аз като надуя бузи с вода давам сериозна струя :lol: имаме миячна сименс и още една малка и имам представа , но все пак тия неща се мерят по друг начин нали :roll:

Тема "Някой ползвал ли е помпите от съдомиялна машина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: