• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, на скоро си купих нова пераня DAEWOO DWD-M1031. Като всички по-съвременни пералнии и тази, вероятно фабрично, е настроена да пере с малко вода. Направи ми впечатление, че на нивомера /DL-DW12/ има и един потенциометър.
Въпросът ми е с този потенциометър дали ще може да се променя количеството вода или е за нещо друго ?
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
velsi - Почетен майстор
Тези неща дали не ги пише в инструкцията за употреба? Или предлагаш ние да я намерим, да я прочетем и да ти кажем?
stivemaster - майстор
Според мен е за чувствителността му , странно как сте го видял и къде е монтиран при този модел.
Имам инструкция, но там такива неща не пише. Пише единствено, че пере с малко вода, с цел икономия. Лошото е, че няма никаква схема на уреда. :cry:
А нивомера се намира най-отгоре, като се махне капака и се вижда. Ще направя снимка ! :wink:
10x
Последна промяна от szia на пет ное 05, 2010 12:52 pm, променено общо 2 пъти.
evdoki - специалист
Първо правило на майстора- ако работи не го пипай
Тя по принцип работи, но според мен не изпира хубаво дрехите. Предишната ни беше AEG от най-старите, която пълнеше вода почти до средата на стъклото и переше фантастично. Тук при новата, заради икономиите дрехите се въртят леко овлажнени и изпирането просто е никакво.
mladkal - майстор
Казваш, че наскоро си купил въпросната машина, а вече си се постарал да й свалиш капака и разгледаш. Ако пипнеш нещо още дали няма да й отпадне тотално гаранцията!?
След като си бил доволен от АЕГ(Електролукс) защо си купи такава азиатска машинария, а не заложи на немско-шведското качество?! Нашата е АЕГ и е и с икономичен режим на вода, обаче пере та се къса...
Значи защо съм я купил е дълга история и предполагам никой не го интересува. Въпросът ми е за потенциометъра и изобщо има ли начин да се увеличи водата ?
Последна промяна от szia на пет ное 05, 2010 6:13 pm, променено общо 1 път.
evdoki - специалист
Ако проблема е нивото на водата можеш да добавиш през отделението за прах, колкото искаш след като започне да върти дрехите
Еми това е единия вяриант, но ми се искаше да е малко по-автоматизирано.
  • 1
  • 2

Тема "Пералня DAEWOO - количество вода." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: