Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
a_atanasov - специалист
Здравейте.
Предстои ни смяна на входната врата на нашия вход и ще бъде от ПВЦ дограма. В неотваряемата част, на мястото на стъклопакета ще има ПДЧ плоскост, на която ще се монтират пощенските кутии от същия материял.
От опит знам, че където се реже ПДЧ-то трябва да се кантира, иначе надува.
Въпроса ми е как да се изолира от влагата?
Мисля си за някакви капаци, които влизат в прорезите, но не знам как се казват, за да ги потърся.
Благодаря предварително.
Pandurko - специалист
Качеството на всяко нещо се залага при проектирането.
ПДЧто просто не е за навън. Иначе съм гледал челата ги мажат със силикон, ама е умряла работа.
miliad - майстор
Има специални кутий метални за вграждане, като за твоя случай. Ползвали сме преди година цената беше към 40 лв/бр.Вътре кутия , вън капаче с декоративна розетка, свързват се през прорез в плоскоста с два болта.Само че ние ползвахме термопанел а не ПДЧ.Ако те интересува да потърся координати.
a_atanasov - специалист
Предвид произхода на съседите, търси се бюджетно решение.
С триста зора събрахме пари за вратата.
MrMurdjo - майстор
Кутиите вътре може да са от ПДЧ, но по-добре по-дебеличък шперплат. Ако не се кантират, не е лошо да се импрегнират и боядисат по кантовете.
Лицето с външните прорези обаче трябва да е устойчиво. На прима виста се сещам за плоскост от Еталбонд, но тя трябва да се укрепи с оребряване, според мен. Иначе във фирмите, които се занимават с облицовки на сгради, има големи рутери, на които може не само да се отреже по външен размер, а и да се изрежат и прорезите по матрица, както и да се пробият отвори за хващане на кутиите отвътре.
Цената, ами не е като ПДЧ.
Друг вариант е плоча от хидрофобен шперплат. Пак е по-скъп, но не колкото Еталбонд и може да носи сам кутиите.

Тема "Пощенски кутии на входна врата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: