• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nv952 - майстор
Ако някой има такава помпа ще го помоля да качи няколко снимки и да даде мнение (в смисъл дали си струва парите)
ето линк от където мисля да я купя http://e-gardena.com/%D1%84%D0%BE%D0%BD ... 0%BA%D1%82
NeoBoss - специалист
няма наблюдения над помпите на гардена. Аз имам две на сера и съм страшно доволен едната вече 4 година не спира да работи.
nv952 - майстор
колега тези помпи почват от 200лв а аз точно за това се спрях на гардена защото е 90лв и приемлива цена
NeoBoss - специалист
не съм ги гледал скоро но 200лв беше 9000литра на час тази на която си се спрял е 3000. Впрочем сигурен ли си че 3000 литра са ти достатъчни
nv952 - майстор
предполагам че мислиш че ще я ползвам за езеро но всъщност ще бъде нещо като фонтан затова искам да видя самата помпа от някой който има и да ми каже долу-горе на каква височена вдига водните ефекти и ширина и същото така гледам че може да се свърже и водопад
NeoBoss - специалист
за езеро 3000 ще ти е достатъчна освен ако нее много голямо. Питах защото именно мислех че ти трябва за някакъхв воден ефект. Но по добре кажи колко висок и колко широк искаш да е за да си избереш направо правилната помпа. Имай предвид че колкото по мощна толкова е по добре. Аз със 10000 литра на час едва скалъпвам 50 сантиметра водна завеса на височина 1,10
nv952 - майстор
ми мисля си за тази viewtopic.php?t=27172 човека пише че я е купил от практикер и ми харесва като за моя фонтан
NeoBoss - специалист
щом е за фонтан ... колко време ще работи, ако мислиш да го спираш или да работи само през почивните дни или нещо такова можеш да ползваш и дренажна помпа - поне на много места ги ползват точно такива. Незнам точно какво се опитваш да правиш.
сега загледах и помпата която си дал ти. Тя е 1500 литра на час. Тая от темата е 3000. Ако искаш такъв ефект ти трябва и помпа с таквиа параметри. По разровисе в онлайнзоомагазините в секциите езерни рибки сигурно ще намериш нещо по приемливо.
nv952 - майстор
Мисля да работи да кажем от април когато се стопли времето до октомври-ноември а зимата да почива а за фонтана мисля за е кръг с диаметър 1.50 - 2 метра и дълбочина 40 -50 см и мисля да има малко водопадче
NeoBoss - специалист
със една помпа трудно ще направиш хубав фонтан и водопад. Най добре си харесай някоя 3000л/ч и после като решиш какъв водопад искаш да мислиш помпа и за него.

1500 определено ще ти е малко за този фонтан. освен ако не е от тип - сфера ефект за тях май беше нужно по малко количество. Та ахресай първо накрайника за фонтана , на него трябва да има изисквания за помпата (налягане и дебит) и си вземи помпа която да покрива тези критерии.
  • 1
  • 2

Тема "Мнения за фонтанна помпа Фонтанна GARDENA FFP 3000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: