• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
aldebaran - напреднал
Здравейте. Може ли да ми дадете идея, която ще ми помогне да спра пътя на конденза от стъклото и Пвц-дограмата надолу към стената. За една зима и латекса отдолу се съсипва. Мислех си за монтиране на нещо като малко первазче или нещо от рода в най-долната част на дограмата, в което да се събира този конденз, но не ми идва идея как да го осъществя и то така, че да има и някакъв вид. :?
Моля за идеи. :!:
Последна промяна от aldebaran на нед ное 09, 2008 3:02 pm, променено общо 2 пъти.
zvetomil - специалист
Купуваш ПВЦ перваз с цвета на прозореца 15 сантиметра е наи_ тесния.Ако ти трябва по тесен го даваш на дърводелец да го избичи после го лепиш с монтажно лепило а ако няма върху какво да легне го завиваш към прозореца с Г образни ъгълчета от наи малките.ИЛи си купуваш от склад за дограма ал винкел 2 на 8 см. дълъг е 6 метра режеш си за всеки прозорец колко ти трябва и по тесната страна я завиваш към прозореца. Занимавам се с дограма та това знам.Отопление и проветрение намалят конденза. Има едни клапи луфтерчета които се пробива касата (рамката( на прозореца и правят пвц дограмата да ветрее
като старите прозорци също намаля конденза.
tarlyo - специалист
Вземи си обезвлажнител на Церезит и го сложи до прозореца.
Не е ли твърде рано за конденз?
sasooooooooo - "специалист"
tarlyo написа:
Не чакай голям ефект :|
8180 - майстор
И въпросът и отговорите (според мен) са на тема борба с последствията, а не с причината.
Все е нещо, но това е само видимата страна на нещата - вероятно ще се появят проблеми и на др. места.
Причината е висока влага!!
С нея трябва да се "сборите" - битови навици, екстри (цветя, аквариуми, сушене на пране и пр.), недостатъчно отопление и топлоизолация, недостатъчно проветряване, в крайни случаи осушители.
За мен изпотяването на стъклопакета е сигнал за проблеми, камо ли теч от него.
aldebaran - напреднал
sasooooooooo написа:
tarlyo написа:
Не чакай голям ефект :|
Ако ще трябва да купуваме непрекъснато абсорбиращата гъба на този обезвлажнител, май ще е по-добре по-дълго да стои включено парното (печката), та поне и да е топло :)
Още е рано, топло е навън, но в зимните дни при Пвц дограми, мисля, че е напълно нормално когато се готви или когато ми се сушат дрехи в банята (това място в панелките все не стига) да се отделя конденз.Ако навън е -10, а вътре +20 с някаква влажност, то тя задължително кондензира.
Купуваш ПВЦ перваз с цвета на прозореца 15 сантиметра е наи_ тесния.Ако ти трябва по тесен го даваш на дърводелец да го избичи после го лепиш с монтажно лепило а ако няма върху какво да легне го завиваш към прозореца с Г образни ъгълчета от наи малките.ИЛи си купуваш от склад за дограма ал винкел 2 на 8 см. дълъг е 6 метра режеш си за всеки прозорец колко ти трябва и по тесната страна я завиваш към прозореца.
Втората идея ми допада.Нещо такова имах в предвид. Нещо, което да е малко, да не загрозява и да се явява като преграда надолу към стената. То задължително трябва да е с някакви ръбчета, така че да събира капките в себе си, а не да го прескачат. Ще проверя във фирма за дограми какви профилчета предлагат.
Другото, което си мислех е някакъв Пвц профил, малък и тънък, каквито съм виждал по голямите магазини(които са предназначени иначе за съвсем други неща), прикрепен в долният край на дограмата.
Благодаря на всички. Предполагах, че някой го е правил вече това и ще ползвам идеята, но може би е по-добре да огледам първо къде какви профили се предлагат! :)
Master_Kenobi - V.I.P.
Абе, хора, хем питате, хем не слушате като ви обясняват! :sad:
aldebaran, ти не прочете ли какво ти е написал 8180. Виждам, че току-що си започнал да пишеш и ако не знаеш да ти кажа, че той е един от най-компетентните тук по тези въпроси... Послушай го!

Иначе, я да те питам - ще си ловиш конденза дето го виждаш, а тоя дето не виждаш в стените край т. нар. ти дограма? Кво праим с него? Нищо, нали... Айде, действай както си решил с някакви улучета, пък напролет ще те чакаме тук да поплачеш, че ти мухлясала стената! Причината трябва да се отстрани, а не да се бориш с последствията.
Успех! :-D
aldebaran - напреднал
Master_Kenobi написа:
Абе, хора, хем питате, хем не слушате като ви обясняват! :sad:
aldebaran, ти не прочете ли какво ти е написал 8180. Виждам, че току-що си започнал да пишеш и ако не знаеш да ти кажа, че той е един от най-компетентните тук по тези въпроси... Послушай го!

Иначе, я да те питам - ще си ловиш конденза дето го виждаш, а тоя дето не виждаш в стените край т. нар. ти дограма? Кво праим с него? Нищо, нали... Айде, действай както си решил с някакви улучета, пък напролет ще те чакаме тук да поплачеш, че ти мухлясала стената! Причината трябва да се отстрани, а не да се бориш с последствията.
Успех! :-D
:) Ами ако ще отстраняваме причините, може би ще трябва да си купувам готова храна за вкъщи или съответно абсорбатора да работи нонстоп, ще ходя някъде на гости за да си къпя детето, а самият аз ще избягвам тази процедура през зимата за да не се мокри фаянса в банята. На кучетата ще сложа легена с водата на стълбището,за да мога вратата на банята да я държа затворена при пуснат вентилатор,, а евентуалното пране - на покрива на страдата. Ще надуя парното и готово - причинителите са отстранени напълно в стаите, в които и без друго нощем стоят само кучетата и в които от 365 дни в годината 15 вечери, когато е мн.студено навън ми се появява конденз, който съсипва латекса, макар че преди това съм проветрявал достатъчно. Никъде на други места нямам мухъл или нещо такова.... Шпакловани стени и тавани с гипс, всичко с латекс и санировка отвън със стиропор 5 см + специалните тераколи за целта.
Моите уважения, би ли ми посочил други начини за отстраняване на причинителите? :?
Вие като готвите сигурно не ви се изпотяват и стъклата? :!:
sasooooooooo - "специалист"
aldebaran написа:
:) Ами ако ще отстраняваме причините, може би ще трябва да си купувам готова храна за вкъщи или съответно абсорбатора да работи нонстоп, ще ходя някъде на гости за да си къпя детето, а самият аз ще избягвам тази процедура през зимата за да не се мокри фаянса в банята. На кучетата ще сложа легена с водата на стълбището,за да мога вратата на банята да я държа затворена при пуснат вентилатор,, а евентуалното пране - на покрива на страдата.
Еееееееееееех, размечтах се! В един живот ли бе това?!

:klugscheisser:
Учредявам партия "Влагата".

:prost: членство: В нея всеки може да членува, ако съберем достатъчно съпартийци и парици - догодина отиваме на избори.
:angel: агитация: Във форум "Направи сам"
:mod:лозунг: "Долу мухъла"!
:2thumbs: цел: По-високи доходи; по-евтино парно, газ, брикети, нафта, кюмюр, дърва и всичко що гори; и най-високо ниво на отопление през зимата

А Ти... би ли се включил? :stock2: [/i]
aldebaran - напреднал
sasooooooooo написа:
:klugscheisser:
Учредявам партия "Влагата".

:prost: членство: В нея всеки може да членува, ако съберем достатъчно съпартийци и парици - догодина отиваме на избори.
:angel: агитация: Във форум "Направи сам"
:mod:лозунг: "Долу мухъла"!
:2thumbs: цел: По-високи доходи; по-евтино парно, газ, брикети, нафта, кюмюр, дърва и всичко що гори; и най-високо ниво на отопление през зимата

А Ти... би ли се включил? :stock2: [/i]
Спомени нещо и за въпросният конденз и аз..... бих се заинтересувал от членството!! :thumbs: :thumbs:
А докато строиш офиса на новата партия - не слагай прозорци. Остави стените с незапълнени отвори. Така ще демонстрираме борбата с .... Влагата! :wink: :wink:
Аз лично мисля, относно питането ми да разгледам за подходящи профили по магазините и фирмите за дограми!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Идея за конденза от прозорците" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: