Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Emerald - модератор
Една малко луда идея имам...Разкажете моля някой ако е наясно, как бих могла да направя нещо като тази библиотечка на по-голямата част от стената? :? От какъв материал е най-добре за да е възможно по-лека (какво ще кажете за плексиглас?) и най-важното, как да стане прикрепването към стената? :? Давайте идеи!

Изображение
Стефан - майстор
А можеш ли да сложиш на картинката някакви размери, дължини на отделните стелажи, ширина?
masteradmin - майстор
Не знам колко книги ще има ? ако не са много може и с гипс картон
Emerald - модератор
C гипскартон? :? Трябва да е тъничко и досатъчно издържливо на тежест. Този гипскарон би трябвало да е облечен все пак на някаква по-издържлива основа? :? Шпертплат по-добре сигурно като сме тръгнали в тази посока на мисъл. Въпросът е с какво да бъде прикрепено към стената това чудо.
Всъщност стелажа трябва да е от пода до тавана-2, 40. Значи най-много по 24 см. разстояние между редовете и то при условие, че ще бъдат съвсем тънички преградите. :? Ако не, разстоянието се намалява.
masteradmin - майстор
не мисля че проблема от какъв материал са рафтовете, по скоро помисли за окачването, ако сложиш хубави окачвачи достатъчно нагъсто може ражтовете да са от стъкло. Ламинираните плоскости на тази дължина ще изметнат ако не се завинтят добре. Дай още малко насоки.
Стефан - майстор
Emerald, не Ви знам възможностите. Но аз бих направил следното нещо. Бих намерил тръби Ф16х1 от неръждавейка. Задължително ще ги полирам до блясък във въртящо положение на струг. След това ще направя цялостна конструкция със заварка на аргон. В краищата и по средата ще направя окачвачи за стената. От вътрешната страна на рафтовете симетрично, и през 30 см бих заварил щифтчета от електроди неръждавейка Ф3 мм с дължина 10 мм. Върху тях бих надянал шлаух. А във вътрешността бих сложил прозрачен плексиглаз.
Успех!
masteradmin - майстор
да само, че вместо плексиглас стъкло в цвят с помещението
Emerald - модератор
Аз точно за окачването мисля най-много. Нямам никаква идея какво да е.

Как трябва да е окачването при условие, че е от стъкло? От стъкло няма да е, но от плексиглас (стъклото е тежко и опасно, а плексито ще го задекорирам в нужните цветове). :? Какви са тези "окачващи"? :?

Стефане, изобщо не те разбрах... :? Какви са тези тръби, това чудо? Аз се чудя как да окача рафта, така че нищо освен него да не се забелязва от начина на окачване, ти предлагаш някакви неръждавейки. :shock: Да не говорим, че лекотата ми е жизненоважна. Стените са ми картонени. :?
velsi - Почетен майстор
Да пояснявам ли?

Прикачен файл

IMG_0138.JPG
IMG_0138.JPG (35.46 KиБ) Видяна 10020 пъти
Последна промяна от velsi на съб юли 29, 2006 12:31 am, променено общо 2 пъти.
masteradmin - майстор
А какво ще кажете за това ? На пръв поглед са само рафтове но същност са стъпили на земята.

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (17.47 KиБ) Видяна 10051 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (26.4 KиБ) Видяна 10051 пъти

Прикачен файл

raftove.jpg
raftove.jpg (35.07 KиБ) Видяна 10055 пъти

Тема "Как да се реализира технически?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: