Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.

Кой от трите варианта е по- удачен?

24%
вариант1
6
40%
вариант2
10
36%
вариант3
9

Общо гласове: 25

dadko - майстор
Докато заварявах "валандъра" се замислих от профила, от който направих дръжките да направя една скара за барбекю. Разполагам с петнайсетина метра профил, на пръчки от около 80 см.
Профила, обаче е малко странен.
Как мислите, кой вариант е най- удачен? Вариант 2 и 3 на практика се свеждат до един-просто като се обърне скарата...

Прикачен файл

bbq_var3.jpg

Прикачен файл

bbq_var2.jpg

Прикачен файл

bbq_var1.jpg

Прикачен файл

IMG_3143.JPG

Прикачен файл

IMG_3141.JPG
Последна промяна от dadko на пон фев 11, 2013 12:37 pm, променено общо 1 път.
petkov_75 - специалист
Вариант 2.Така ще задържа мазнина и няма да изсъхват мръвките, пък, ако не ти харесва, винаги може да я завъртиш обратно! :-D :partyman:
VLADO66 - майстор
Вариант 1-чисти се лесно
stiv1961 - майстор
Вариант 2, както казва petkov_75 мръвките ще стават по- сочни. Чистенето на каквато и да е скара е едно и също- с телената четка :)
crez - майстор
Аз също съм за вариант 2. Шарката на мръвките ще е класическа, stiv1961 и petkov_75 за сочността са прави, а и при малък наклон на скарата излишната мазнина ще изтича по улея.
tysonlkr - специалист
Аз съм за вариант 3 който е на първата снимка. При него по лесно ще се стича мазнината. Всеки си има различни вкусове :)
Вариант 1 не е удачен и го изключваме от сметките.
Най-доброто решение е решетката да има възможност да я обръщаш, тогава ще си прецениш сам как ти по харесва :wink:
iivanov - майстор
Вариант 3 за отичане на мазнината.А иначе яко чукане му е майката.Тъй де,на пържолите... :-D
crez - майстор
Колеги,tysonlkr и iivanov, не съм съгласен с вас, целта е не цялата мазнина да пада върху жаравата, а втория вариант прави точно това, отвежда част от мазнината.
iivanov - майстор
Обичам градивните дискусии... :) При начукването на пържолите се намалява изтичането на сокове и мазнина.Така не попада мазнина в/у жарта,а мръвката остава сочна.При вариант 2 ще имаме пържене.

Тема "Въпрос за скара за барбекю" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: