Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
naasko - специалист
Здравейте, монтирах автомат на асансьорната врата като ползвах шаблона който върви към него. Но проблема е че стана много тежка. Вратата е от типа със ролка а не с вграден автомат с рамо както на старите. Дължината на вратата е 71 см. а автомата го поставих на 17 см от пантата. Явно съм сбъркал някъде. Основно проблема е при самото отваряне докато отлепи няколко сантиметра. Въпроса ми е ще е проблем ли ако го преместя почти в края до самите панти за да е по малко усилието при отварянето. и дали ще се постигне 105 градуса отваряне. Основната ми цел е да предпазя ролката от инерцията която се получава при пускането на вратата. или няма да се получи осезаема разлика или самото рамо да го изместя малко на ляво. Ето и снимка горе долу да се ориентирате

Прикачен файл

DSC04476.JPG
kozl - майстор
От снимката не мога да разбера от коя страна са пантите. Изглежда да са от лявата на снимката. Тогава не 17 см, а много повече е изнесен. Ако е на шлици рамото пробвай като прехвърлиш някой дали няма да се подобри положението. Рамената в затворено положение да са перпендикулярни на вратата или малко в посоката на завъртане на оста на автомата при отваряне. Ако не е на шлици, а е квадрат, ще местиш рамото към рамката (два винта са все пак). Също мисля, че е възможно да го изтеглиш към пантите, с което ще намалиш момента при отваряне и затваряне и ще увеличиш ъгъла на отваряне, който се лимитира от рамената.
А защо не разхлабиш оригиналната пружина на вратата? При нас са от листова стомана и се усукват. Просто отпусни някой оборот и вратата няма да се засилва толкоз. Обаче ако някой внимателен гражданин я придържа по време на затваряне, пружината не преотдолява демпферния механизъм (ролката) и вратата остава незатворена, а асансьора не може да се ползва от другите етажи.
Според мен си сбъркал типа на автомата. Трябвало е да търсиш с по-лека пружина.
mitev75 - напреднал
Навий само рамото което е към касата дастане 90 градусаспрямо крилото и си готов

Тема "Грешка при монтажа на маслен автомат за врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: