Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
batmana - напреднал
Това е стандартен найлонов джоб: ДЖОБ
Искам да го разграфя по ТОЗИ начин.
Проблемът е, че размерите на получените джобчета ще е различен. Преди време едно момче ми обясни, че с молив разграфявал листа на какви джобчета иска да го направи, нагрявал зъбно колелце и по някакъв начин го търкалял по очертанията и разграфявал листа все едно е от магазина. Нагрятото колелце слепвало джоба и така се образували джобчета каквито искал. Но загубих връзка с него и не можах да разбера как става и не разбрах после как прави отвори на джобчетата, за да се вкарват визитките. Моля за съвети :).
lov - майстор
Има домашни пресички за тази цел. Лепят режат найлона, вакумират и залепват. За тях се продава даже найлонов ръкав от който си правиш пликчета по размер какъвто ти е кеф. Всяка една операция може да се прави самостоятелно. Можеш да си го залепиш както искаш.
batmana - напреднал
Искам целия лист да го разграфя примерно на 20 малки джобчета с отвор. С тази домашна преса мога ли да го напрявя?
Не съм виждал или чувал за такива преси. Може ли да ми пратиш линк да видя такава преса?
lov - майстор
http://vensan69.com/product.php?Product ... anguage=BG това е първия линк който ми попадна в нета. Но на външен вид почти нямат разлика само дето някои са нашарени повечко. Принципа им на работа е един и същ на всичките. Едно нагревателче изпънато по дължината и незалепваща тефлонова лента.
И търси на други места че тая е със солена цена. Моята съм я купувал от ТСМ за по малко от 20 лева. А всъщност преди повече от 20 години имаше и български. Още имам и такава но пластмасата и стана чуплива от времето и съм я оставил на вилата за всеки случай. Иначе още си бачка. Максималната дължина на залепване е колкото лист А4 сега таман премерих е един такъв.
batmana - напреднал
Не знам този уред дали ще ми свърши работа. Нещо не ми вдъхва доверие. Не може да няма начин ръчно да се разграфи.
Тани - модератор
Ако кажеш за какво ти са необходими , може да се измислят други алтернативи. Първата която ми идва на ум е двойнолепящо тиксо!
lov - майстор
Е а как да го завира в джоба и да го центрира и ако са много пък бройките става малък ужас.

Като не ти вдъхва доверия твой проблем аз си я ползвам най редовно да затварям храни за замразяване във фризера почти четвърт век. Като се има в предвид че някои са почти течни. Замразявам си вода в пликове за хладилната чанта че така по лесно се троши после да слагам на ракията. :-D
Тани - модератор
Ако не му трябва точно джоб , а кутийки да речем 3х3 см. за монети или подобно може да налепи на найлон лентите СЗЛ тиксо , да нареди каквото си пожелае в квадратчетата и след това внимателно да започне от единия край да залепва втория найлон , както гони въздуха.
batmana - напреднал
Едно е да затваряш храни, друго е да искам да правя джобчета с отвор. Искам да си направя класьор за колекцията от картинки и примерно да ги нареждам по този начин:

Изображение
batmana - напреднал
Виж този момък как си ги е направил:

Изображение

Тема "Как да разграфя найлонов джоб?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: