Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
milev5 - специалист
Здравейте !
Смятам да си изработя пясъчен филтър за басейн .
Разполагам с бутилка за камион , мисля че е 30 или 40 литрова , 2 помпи по 1,1KW (едната е потопяема ) и двете са с обезвъздушаване и две картушени помпи (едната предвидена за 14 кубика басейн другата за 3 кубика).

Най важният ми въпрос е дали бутилката ще издържи необходимото налягане на водата 2-3atm ?
Мощността на помпата ще я регулирам с регулатор по ток (струва около 10лв кита) .
За какво точно служи този кран който гледам по фабричните бутилки .
Едната картушена помпа смятам да я монтирам пред пясъчният филтър за да не влизат големи боклуци а другата след за да не влизат песъчинки в басейна .

Някой който е правил нещо подобно моля да даде повече акъл на начинаещия :-D :-D :-D
hidrazin - майстор
Най важният ми въпрос е дали бутилката ще издържи необходимото налягане на водата 2-3atm ? Да.
Мощността на помпата ще я регулирам с регулатор по ток (струва около 10лв кита) . Нищо няма да можеш да регулираш с тоя кит освен ако помпата не е с четки в което се съмнявам.
За какво точно служи този кран който гледам по фабричните бутилки . Превключва режимите на работа - филтриране, почистване на филтъра, изпразване, отопление ...
Едната картушена помпа смятам да я монтирам пред пясъчният филтър за да не влизат големи боклуци а другата след за да не влизат песъчинки в басейна . Може и да стане ама не се прави така. В дъното на заводския филтър има едни звездообразно разположени тръбички в централната тръба които имат тънки прорези по тях. Именно те не позволяват на пясъка да влезе в басейна. Тези лъчи се продават и отделно но са скъпи:
http://partners.nola7.com/products/product/2219
За входящата вода от басейна е достатъчна една цедка на скимера.
Вземи поне разгледай един пясъчен филтър преди да хвърлиш напразен труд и пари.

:partyman:

P.S. Ето тук разгледай устройството му:
пясъчен филтър басейн
milev5 - специалист
Еми аз за това попитах :)

Мерси за информацията :)

Тема "Изработка на пясъчен филтър за басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: