Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
monster18 - специалист
Здравейте ,искам да ми дадете съвет какво да направя със двете електромоторчета които имам ?едното е от миксер върти много бързо а другото е от пералня 2800 оборота, дайте идеи какво може да се направи с тях ;) Извинявам се за темата но само тук може да ми дадете идеи ;)
ludiagsm - специалист
monster18 написа:
Здравейте ,искам да ми дадете съвет какво да направя със двете електромоторчета които имам ?едното е от миксер върти много бързо а другото е от пералня 2800 оборота, дайте идеи какво може да се направи с тях ;) Извинявам се за темата но само тук може да ми дадете идеи ;)
Този от пералнята евентуално може да ползваш да си направиш ветрогенератор но зависи от кога е пералнята ;) пусни снимки .
Последна промяна от ludiagsm на пет авг 16, 2013 7:31 am, променено общо 1 път.
ZEDYCUS - майстор
С тоя от пералнята :arrow: viewtopic.php?f=18&t=31763&hilit=%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2+%D1%88%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D1%84
monster18 - специалист
Ама той моя мотор е много слаб за тази работа ,като натиснеш малко и спира .
monster18 - специалист
Айде помогнете бе колеги че да човъркам нещо из работилницата и за да не стоят така непотребни :)
Илчо Илиев - майстор
Абе то и аз имам 1 чувал моторчета и се чудя за какво да ги използвам,но ще ти дам някои идеи,а може и да станат...
Това от миксера може да си направиш тример за косене, но ще трябва да му измислиш начин да закрепиш нож или макарата с корда....
Скоро отварях един с надпис...OK , мотора беше като на пасатор, който преди време изгоря и бях го прибрал за части...
От пералнята, с тия обороти,а и щом не е двускоростен, явно е от "Диана"( не каза точно от какво е и колко вата е), от такова моторче преди време си направих мини фуражомелка, с нея си мелим червен пипер..
Проблема при този тип мотори е ,че са...5 минутни, не бива да работи без почивка повече време,има опасност да изгори...
Може да си направиш и бормашинка на станок, закрепваш патронник,а стойката ще си я направиш по някоя идея от клипове от нета..
Става и за мини шмиргелче,но ще трябва да се нареже резба на оста , пластини за да стегнеш абразива....
Вентилатор може да стане, ако не е 5 минутен...
monster18 - специалист
Аз имам тример колега ;) но това с бормашинката от моторчето от пералнята може да пробвам за настолна бормашина;) аз имам някаква стойка ще видим благодаря .

Тема "Съвет за електромотори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: