Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
lowriderzzz - специалист
Оранжерия + аквариум

Тук го дават за покривите по блоковете, но надали някой в БГ ще го сложи на панелката отгоре.

По-вероятно за хора живеещи насело или в къща с голям двор.
Идеята е, да е лесно разглобяемо и сглобяемо. Действа като оранжерия за зеленчуците вътре и чрез остатъчните им материали от отглеждането да се храният рибите в аквариума по средата, а чрез техните отпадъци се наторяват зеленчуците. Един вид затворена система. Захранва се със соларна енергия.

Не съм сигурен дали би си струвало инвестицията и дали ще намали цената за хранителни пдорукти в дълготраен план. (поне обаче ще подобри качеството, при положените че е домашно отгледано).

На мен ми харесва и бих си направил. Вие какво мислите?

ПП. моля аргументирайте се в мненията си.
Последна промяна от lowriderzzz на нед ное 10, 2013 2:18 pm, променено общо 1 път.
rositodor - специалист
Мхм,да.Де да имах къде да го сложа :roll:
шоп - майстор
Колкото и да не ни е приятно да си призаем, в близко бъдеще ще има недостиг на храни. Увеличаващо се население на земята, намаляване на обработваемите площи заради увеличаване на пустинни области и осоляване на крайбрежия, ще доведат до разпространението на тези системи. Хидропонтика, небесни и висящи градини-това е бъдещето. Покривите в един град са един огромен минус, които само гълта средства и не допринася с нищо. Тепърва разработките за зелени покриви, зелена климатизация и небесните градини ще навлизат масово в практиката. Така, че твърдо да.

Ютуб е пълен с клипове на високотехнологично земеделие + рибовъдство.

Тема "Бихте ли си сглобили такова "нещо", ако имахте място ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: