Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nobreak - специалист
Здравейте. Какво мислите за това?
Автономен електромотор/генератор Rotoverter от Румъния, който може да се закупи? 13 октомври 2013, резюме Изглежда многообещаващо. Един вид RotoVerter, т.е. комбинация от електромотор и генератор, при който се произвежда повече енергия, отколкото се използва за задвижването на електромотора. На 23 септември 2013 Sterling Allan съобщи за това устройство: http://peswiki.com/index.php/Directory: ... tor_System Устройството на конструктора Valy Valintin от Румъния се задвижва с подаване на ток от мрежата или от акумулатор. След задвижването на машината, тя се превключва в автономен режим. На видеото конструкторът демонстри с флекс, заваръчен апарат и пр., че се произвежда достатъчно ток за тяхното задвижване. Според описанието устройството, показано на видеото, произвежда 28 KW, като при това използва само 3 KW за собственото си задвижване. Т.е. получава се 8 пъти повече енергия на изхода, в сравнение с енергията, подадена на входа. Румънският производител предлага за продажба устройства RotoVerter от 10 KW до 100 KW. За 1 евро на ват или 1000 евро за 1 KW. Това е една добра цена, защото с устройство от 10 KW една еднофамилна къща с жилищна площ 150 м2 може да стане енергийно независима, що се отнася до отопление, затопляне на вода и генериране на ток, ако има отопление, което работи на ток, плюс резервоар за топла вода. Ето видеото на Valy Valintin: http://www.youtube.com/watch?v=zTM_EQim5JE&hd=1 Първо съобщение за Rotoverter от Румъния 20 октомври 2013, резюме Michael L., предприемач от Германия, с делови отношения в Румъния, се обадил във фирмата на Valy Valintin, за да уговори посещение във фирмата с цел да разгледа Rotoverter. От фирмата Valy Valintin са съобщили, че в края на декември ще има официална презентация на тази техника. Чужденци могат да получат покана, ако преведат предварително 500 евро. Цялата статия на немски: http://www.slimlife.eu/wordpress/2013/1 ... #more-1584 Адрес за контакт на румънската фирма-производител Rotoverter: http://valyenergistar.ro/contact.html Ако някой реши да отиде на презентацията, моля след това да ни разкаже ;-).

Прикачен файл

1452383_423984197702203_1459552215_n.jpg
Тани - модератор
А къде е мармота? С какво се храни?

Ти сам ли ще си го правиш, та пусна темата в този раздел?
DundyTheCroc - майстор
Сега всички ТЕЦ, АЕЦ и производители на нефт ще фалират :mrgreen:
Според мен истината е в ония 500 евра да ти пратят покана, а после ще има като в песента - Взе парите, хвана самолета, дръжте го за ....
Тани - модератор
Че защо да бягат? После никой не може да се сърди, защото всички условия може да са изпълнени!

Развъртат 40 секунди тежък маховик с доста повече от 3 КW мощност - вижда се как лампите направо гаснат.За него е свързан 28кW генератор. Вече са изпълнили условията на шоуто, за които сте платили 500€. След това ползват 7 секунди ъглошлайф 2кW , няколко секунди един циркуляр , най-вероятно под 1kW , а след това правят няколко секундни заварки с инверторен електрожен!

По груби сметки са акумулирали в маховика и в ротора на генератора над 3kWh енергия , която след това ползват като акумулатор! Ако ги питате за 28-те киловата, то могат да ви захранят и такъв консуматор, защото генератора го позволява , но за ... по-малко от 6 секунди :lol: :lol:
nobreak - специалист
Тани написа:
А къде е мармота? С какво се храни?

Ти сам ли ще си го правиш, та пусна темата в този раздел?
Съжалявам, май не съм уцелил раздела. Просто исках да чуя мнения, едва ли ще тръгна да го правя :)
pansim - майстор
Е, мнения...нито един човек със средно образование няма да се хване на тази въдица...освен ако не е бягал от часовете по физика :lol: :lol: :lol:
nobreak - специалист
Знам ли...наскоро нашумя един професор от Бургас - Димитър Митев, който уж е направил автономна инсталация за ток от хладилна или климатична система...
hidrazin - майстор
Айдеее... Мине не мине и се пръкне поредния балък. Направо мед ми капе на душата като гледам как някой си купува "енергоспестяващи" устройства, магнити за намаляване разхода на гориво, разни генератори на Браун газ .... Купувайте, купувайте.... Крайно време е да вдигнат цените за баламите. :lol:
:partyman:
Тани - модератор
Е, то преди една две години българин, май пак в Бургас откри термопомпата и загряваше с външно тяло от климатик топлата вода на целия вход! :wink:
pipilica - майстор
Много се кефя като чета такива коментари за мармоти и разни балами. Тва че нещо няма обяснение от съвременната наука не значи нищо, някой хора навремето не са вярвали че земята се върти и не е център на вселената ама тя все пак се върти нали.
Много ми се иска някой който е много на ти с науката да ми обясни какво е магнитното поле щото в учебниците са общи приказки и локуми. Не е заяждане просто питам щото не знам а това дето е в учебниците не ме задоволява като отговор.

Тема "Автономен електромотор/генератор Rotoverter" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: